Trygt å spise blåskjell fra butikk

Blåskjell som omsettes i butikk har en høy kvalitet og er trygg mat. Sommeren er høysesong for blåskjell, men også den tiden av året da selvplukkede blåskjell kan ha et høyt giftnivå og være farlige.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Du sjekker at blåskjellene er trygge å høste på http://matportalen.no/Matportalen/Blaaskjell/blaaskjell. Oppdrettet blåskjell er imidlertid kontrollert, og da kan du være trygg på at giftige blåskjell ikke finner veien til fiskedisken. Blåskjell er på full fart inn i kostholdet til nordmenn, og de er en god kilde til jern, selen og vitamin B12. Jern er en viktig del av hemoglobinet i blodet som har til oppgave å transportere oksygen. Blåskjell inneholder lite, men sunt fett. De kan serveres dampet, gratinert eller rå, som østers, melder Eksportutvalget for fisk.