Infante, Rodrigo

Veksten vil skje i USA

Santiago, Chile: Chilenerne står foran neste fase i produksjon og markedsføring av laks. Nå skal produktene videreforedles enda mer, og det er i USA veksten kommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Av Gustav-Erik Blaalid - Forbruket av laks i USA har på 12 år økt fra ca 200 gram per innbygger til 1000 gram. Men ennå er det store deler av den amerikanske befolkningen som spiser svært lite sjømat, sier Rodrigo Infante. Han har i en årrekke fulgt utviklingen av den chilenske oppdrettsnæringen på nært hold. Som leder i bransjeforeningen Salmon Chile ser han trendene fremover svært tydelig. - Chilensk oppdrettsnæring kommer til å videreforedle fisken stadig mer. Filet, røykelaks og diverse kuttede produkter kommer fortsatt til å være en viktig bestanddel av laksenæringens produkter, men utviklingen går i retning enda mer foredling, sier Infante. Han tenker da på produkter som i langt større grad vil være ferdigprodukter, klargjort for middagstallerkenen. Hvitt felt Rodrige Infante mener Midt-Vesten i USA er for hvitt felt på kartet å regne når det gjelder konsum av sjømat generelt og laks spesielt. Denne delen av USAs befolkning spiser helst kalkun og storfekjøtt, og kun det. Men helsegevinsten fra feit fisk begynner å gå opp for amerikanerne. Amerikanerne i denne delen av USA spiser i gjennomsnitt 6 kilo kalkun og 30 kilo storfekjøtt per år i snitt. Mens sjømatkonsumet ligger nær null, så her er det mye å gå på, sier Infante til kyst.no.