Velg fisk!
– Jeg spiser fisk fremfor kosttilskudd som tran og kapsler, sier professor Wenche Frølich ved Universitetet i Stavanger. Både for smaken og ernæringens skyld foretrekker hun å dekke sitt omega 3-behov med tre ukentlige fiskemiddager, skriver Skretting i sitt blad Mærkanten.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Som biokjemiker og professor i mat og ernæringsvitenskap ved universitetet i Stavanger sverger Frølich til fisk som en viktig del av kostholdet, skriver Mærkanten i en artikkel. Artikkelen er også gjengitt på Laksefaktas nettsider. – Jeg er glad i fisk og velger det gjerne. Sjømat har så mange positive egenskaper – den er mager og proteinrik og inneholder mange viktige næringsstoffer, slår Frølich fast. Selv spiser hun fisk framfor å ta tilskudd i form av isolerte produkter som tran og kapsler. – Jeg fortrekker å få i meg næringsstoffene fra maten. Fisk tre ganger i uken dekker behovet for omega-3 fettsyrer, som er vanskelige å få fra andre kilder. Helsen vår er betinget av hva vi spiser og hvor mye vi beveger oss. Det er de to viktigste faktorene. Det nytter ikke å reparere et dårlig kosthold med tilskudd, poengterer Frølich.