Vellykket fiskestunt

I flere år har Matforsk, UMB og Akvaforsk planlagt felles aktiviteter for fiskeindustrien. 12. september gikk ”Temadag Fisk – fershet, helse, forbruker” av stabelen i Oslo, melder Akvaforsk.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ferskhet, helse og forbruker var viktige stikkord for temadagen i regi av Matforsk, Akvaforsk og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved UMB. Det var hentet inn foredragsholdere fra alle de tre arrangørene, fra andre forskningsmiljøer og fra industrien. Etter seminarets slutt var arangørene fornøyd. – Vi er godt fornøyd med å ha fått over 100 personer til Oslo for å høre hva vi på Ås gjør i forhold til fisk, sier Mia Bencze Rørå, forskningsleder ved Akvaforsk. Møteleder Magny Thomassen avsluttet temadagen slik: – Dagen har vist oss at det er et fantastisk spekter av områder det er interessant og viktig å jobbe videre med. En ting vi har opplevd er at det er en merkelig todeling i miljøer for mat. Vi har produksjonen på én side og foredling og salg på en annen side. Vi håper dere ser hvor viktig det er at vi snakker sammen. Greier vi å holde kontakten og høre på hverandre, har vi større forutsetning for å komme opp med spennende og fremtidsrettede produkter. Håper vi ses igjen om ikke alt for lenge!