
Verdens beste sjømataften i Lyon
EFF arrangerer en norsk sjømataften på Paul Bocuses verdenskjente gastronomiske institutt i forbindelse med Bocuse d’Or. Her blir kvaliteten til norsk sjømat presentert for kjente kokker, presse og VIPs fra hele verden.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Under kyndig ledelse av mesterkokken Harald Osa og Eyvind Hellstrøm, serverer talentfulle unge kokker fra Norge delikate retter med utgangspunkt i årets offisielle råvarer til Bocuse d’Or, norsk kveite og kongekrabbe, samt tidligere råvarer som skrei, kamskjell, ørret og sei. Dette skjer 23. januar, dagen før vinneren av årets Bocuse d’Or kåres. Unik anledning for norsk sjømat - Det er et kvalitetsstempel for den norske sjømatnæringen å bli valgt ut som offisiell leverandør til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, sier Harald Osa. – Kveldens gjester vet at norsk kveite og kongekrabbe er blant de beste råvarene i verden. Her får de smake på denne sjømaten som for de fleste er helt ny. Det er en flott anledning for oss å fortelle om kongekrabben, en representant for våre ville arter, samtidig som vi kan formidle historien til havbruksnæringen hvor Norge har stått i spissen for utvikling av nye produkter som for eksempel kveita.