Rogn

Vil gi barna kunnskap om lakseyngel og kortreist mat

Barn i Salangen skal få innsikt i prosessen fra lakseyngel til fiskemat under Forskningsdagene i Troms. Deriblant skal barna besøke Salaks sitt anlegg i Troms.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Forskningsdagene 21. og 22. september i Salangen i Troms er et samarbeidsprosjekt mellom Vasshaug barnehage, Salangen skole, Salaks AS og Sjøvegan videregående skole, skriver avisen Folkebladet. 

Fokus om kortreist mat, matproduksjon og ernæring i samarbeid med lokal næringsaktør Salaks AS er bare noen av tingene som barna skal få kunnskap om, skrives det.

Forskningdagene i Salangen får støttemidler fra Havbruk som er forskningsrådets program for havbruksforskning.

Enhetsleder for barnehagene i Salangen kommune, Liz Heggelund forteller at barna skal få kjennskap til prosessen fra lakseyngel til fiskemat.

- Barn er har i dag lite kjennskap til hvordan maten kommer til butikk og matfat. Barna vil få være med å se på de ulike prosesser fra yngel til laks og slakting og videre eksport og matlaging. Avtale er gjort med Salaks og en av de ansatte på Salaks skal fortelle om hva som skjer, sier Heggelund til avisen.

Mandag 21. september skal fem-åringene i barnehagen besøker Salaks for å se på de ulike prosessene fra yngel til laks og slakting og videre eksport og matlaging.

  • Salaks er en lokaleid oppdrettsaktør hjemmehørende i Salangen kommune i Sør-Troms.
  • Selskapets hovedkontor er lokalisert i Rotvika i Salangen. Her finner du også slakteri, settefiskanlegg og administrasjon.
  • Bedriften har i alt fem konesesjoner for matfiskproduksjon av laks og ørret. Disse drives på lokaliteter i Salangen, Lavangen, Dyrøy og Sørreisa kommune.
  • De slakter i hovedsak all fisken selv, har egne service-båter, egen settefiskproduksjon og har en egen brønnbåt.