Vil ha strengere krav til vogntogene

Stortingsrepresentant for Ap, Kjell-idar Juvik vil ikke godta at flaks er det som skal redde en fra skliende trailere. - Dekk og kjettingkravene er ikke tilstrekkelige, sier han.

Publisert

I går fikk saken om den skliende laksetraileren ved Kløfta i Alta kommune mye oppmerksomhet. Traileren som hadde blitt stående fast i en bakke skled 100 meter uten noen fører bak rattet.

Les også: Laksetrailer på rømmen

Kjell-idar Juvik, stortingsrepresentant for Ap, tok i dag opp situasjonen med vogntog og trailere på norske vinterveier, i en interpellasjon i Stortinget. Der ba Juvik om flere tiltak enn de som allerede er iverksatt, skriver Ranablad.

- Det er gjennomført skjerpede krav til dekk og kjettinger og det gjennomføres flere kontroller. Men dette ser vi ikke er tilstrekkelig, sier Juvik.

- Dårlige dekk, manglende kjetting, uegnede kjøretøy, mangel på kunnskap og for få kontroller skaper farlige situasjoner i trafikken. Den siste måneden har vi sett mange eksempler på dette, ikke minst på vegene i Nordland. Dette kan ikke fortsette slik.

- Vi kan ikke godta at flaks er det som skal redde oss fra en motgående skliende trailer, sier Juvik,

Han mener også bedriftene selv må ta ansvar for hvordan varene blir sendt av gårde.

- Transportkjøperne må bli solidarisk ansvarlige for kostnader og skikkelige forhold for sjåfører og kjøretøyene fra de selskapene de kjøper tjenester fra. Et godt eksempel her er Nova Sea på Lovund, som tok initiativ og selv kontrollerer sine transportører, sier Juvik.