Arne Liaklev. Foto: Miljøpartiet De Grønne.

Kaller oppdrettsnæringen skitten industrikapitalisme

Miljøpartiet de Grønne-profil Arne Liaklev vil bryte samarbeid på grunn av sponsoravtale med oppdrettsnæringen under Finnmarksløpet, og kaller næringen en skitten industrikapitalisme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjekkpunktet for hundekjørerene på Ellentjern er drevet at Liaklev, som truer med å bryte samarbeidet med Finnmarksløpet, dersom løpet ikke avslutter sponsoravtalen med oppdrettsnæringen.

Han sier til NRK Finnmark at det ikke er Finnmarksløpet verdig å, som han sier, gå til sengs med det han kaller skitten industrikapitalisme.

Nå kan sjekkpunktet på Ellentjern forsvinne. Dette fordi Finnmarksløpet foran årets arrangement inngikk en elitepartneravtale med nordnorske lakseprodusenter.

Utstillingsvindu 

I en e-post til NRK skriver han at han vil bryte samarbeidet med Finnmarksløpet dersom løpet i framtida fortsetter å være, det han kaller, et utstillingsvindu for oppdrettsindustriens reklamekampanjer.

I eposten skriver han videre:

«Vi ønsker Finnmarksløpet-1000 velkommen tilbake til Ellentjern i 2017. Men da må Finnmarksløpet heve sin moralske standard, la være å hoppe til sengs med skitten industri-kapitalisme og bedrive naturprostitusjon ved å selge sitt gode navn og rykte.»

Men når NRK igjen tok kontakt hadde Liaklev moderert seg:

– Vi ønsker ikke umiddelbart å bryte samarbeidet med Finnmarksløpet. Vi ønsker å fortsatt kunne ha et villmarkssjekkpunkt i framtida, uttalte han.

Finnmarksløpet ønsker ikke å kommentere saken til nettsiden, fordi de ikke har fått noen formell henvendelse fra Liaklev.