Reidar Viking skal i aksjon for Arnøy laks. Foto: Sletta Verft.

- Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering

Sletta Verft overleverte nylig arbeidskatamaranen «Reidar Viking» til Arnøy Laks. - Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering av flåten. Vi holder nå på å skifte ut en del eldre fartøy, samt modernisere og oppdatere noen av de andre båtene våre, opplyser daglig leder Håvard Høgstad i Arnøy Laks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sletta Verft AS overleverte onsdag 22. februar nybygget «Reidar Viking» med byggenummer 159 til Arnøy Laks AS.

Arbeidskatamaranen er bygget i aluminium og er 13,3 x 7,5 meter. Ronny Haltbakk ved Sletta verft opplyser til kyst.no at de brukte 17 uker på selve byggingen av båten.

Les også: «Kavringen» overlevert til Lerøy Aurora

Utskifting og modernisering  

Daglig leder Håvard Høgstad i Arnøy Laks sier han er glad for at de har fått nok en båt levert av Sletta, og påpeker at den vil være i drift allerede neste uke.

Reidar Viking ble nylig overlevert fra Sletta Verft til Arnøy laks. Lokalitetsbåten er en del av oppdrettsselskapet moderniseringsplan. Foto: Sletta Verft.

– Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering av flåten. Vi holder nå på å skifte ut en del eldre fartøy, samt modernisere og oppdatere noen av de andre båtene våre. De eldre båtene må skiftes for vi trenger større fartøy med mer løftekapasitet, som gir bedre stabilitet. Dette er grunnet større arbeidsoperasjoner på lokalitetene, sier han til kyst.no.

«Reidar Viking» er den andre lokalitetsbåten levert av Sletta Verft, og Høgstad er fornøyd med arbeidet verftet har gjort.

– Fartøyet er skreddersydd etter våre behov, der vi har fått større plass til mannskap og bedre løftekapasitet. Båten skal gjøre lokaliteten selvhjulpen, og når fisk igjen blir satt ut på lokaliteten Uløybukt i Skjervøy kommune, vil den operere der. Før den tid vil den operere på andre lokaliteter, opplyser han.

Han legger til at denne båten er den siste i moderingseringsprogrammet deres.

Det relativt lille oppdrettselskapet har nå totalt fem arbeidsbåter som skal driftes på deres syv lokaliteter.

Oppkaller etter eierne 

Selskapet har valgt å kalle opp flere fartøy etter eierne sine.

Arnøy Laks AS eies av de tre lokale aksjonærene Tor Nygaard, Geir Nygaard og Reidar Berg, som også har fått fartøy oppkalt etter seg. Foto: Arnøy Laks.

– «Reidar Viking» er oppkalt etter Reidar Johan Fredrik Berg, som er en av våre tre eiere . Vi ville gjøre litt stas på ham og valgte derfor dette navnet, sier Høgstad. 

De resterende to eierne, Thor Helge Nygaard og Geir Sverre Nygaard har også fartøy oppkalt etter seg.

Info om Arnøy Laks: 

  • Bedriften startet opp i 1984.
  • Selskapet kjøpte i 2006 settefiskanlegget som ligger på Elvevoll i Storfjord. kommune, dette eies 100 % av Arnøy Laks AS.
  • I 2011 etablerte selskapet Arnøy Laks Slakteri AS som driver et moderne slakteri.
  • Selskapet er det siste havbruksselskapet nord for Tromsø som er lokalt eid.

Info om fartøyet: 

  • Katamaranen er 13,3 meter lang og 7,5 meter bred.
  • Krana er en Palfinger PK 32002 levert av Bergen Hydraulic.
  • Motor er Scania DI13 380 hk levert av Nogva motorfabrikk.