Ordfører Ida Pinnerød klippet båndet og markerte Salten Salmon som offisielt åpnet. (F.v.) Geir Wenberg, Ida Pinnerød og John Erik Rønning. Foto: Salten Aqua

Åpning av den nye filetfabrikken Salten Salmon

Et potensiale på 7 000 tonn filet årlig og en visjon om Bodø som fiskeriby. I dag hadde Salten Salmon offisiell åpning av filetfabrikken på Rønvikleira, to år etter at Insula la ned driften i lokalene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Onsdags formiddag åpnet Salten Salmon offisielt dørene til den nye filet-fabrikken på Rønvikleira. kommer det fram i en pressemelding. John Erik Rønning, administrerende direktør, åpnet seremonien med å snakke om prosjektarbeidet de siste to årene, seks uker etter at statsminister Erna Solberg fikk omvisning på fabrikken.

- Vi rekker en takk til våre samarbeidspartnere og våre leverandører. Kjære alle medarbeidere som har jobbet frem til dette, takk skal dere ha. Dere har vært fantastisk, kommenterer Rønning fra scenen.

Skaper nye arbeidsplasser

Salten Aqua takket alle som har bidratt til at Bodø nå kan videreforedle og filetere egen laks. Foto: Salten Aqua.

I 2017 ble det kunngjort at Insula ville legge ned filet- og røykeriproduksjon i Bodø. Geir Wenberg, administrerende direktør i Salten Aqua, var da en av de første initiativtakerne til prosjektet. Han forteller i en pressemelding at etter nedlegging av Insulas filet- og røkeriproduksjon i Bodø fikk han og administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland samme ide om å strarte ny filetproduksjon i Bodø, og berge arbeidsplassene og verdiskapingen. 

- Dette skaper arbeidsplasser og verdier her i Bodø. Salten Salmon hadde ikke vært mulig uten gode samarbeidspartnere og medarbeidere, derfor retter vi en stor takk til alle som har vært involvert i dette prosjektet, sier han.  

Det er ordfører i Bodø Ida Pinnerød som fikk æren med å klippe båndet og markere Salten Salmon som formelt åpnet. Med henvisning til Trygve Hoffs «Jentan på fileten», markerte hun viktigheten av arbeidsplasser som aktivt jobber for å hente inn kompetente mennesker, fra både i og utenfor Bodø. 

- Salten Aqua retter en stor takk til alle som har bidratt til at Bodø nå kan videreforedle og filetere egen laks, står det i pressemeldingen avslutningsvis.