Foto: Aquabyte.

AI-selskapet Aquabyte henter inn 89 millioner

Aquabyte, med baser i Bergen, San Fransisco (US) og Puerto Montt (Chile) fosser videre på sin høyteknologiske ferd. Selskapet har hittil utviklet og levert automatisk telling av lakselus og sist biomassemåler til oppdrettsnæringen. Alt skjer ved hjelp av svært avanserte algoritmer, kunstig intelligens og kamerateknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nå har selskapet hentet inn ytterligere 10M USD (ca NOK 89 millioner) for å kunne utvikle enda mer og ruste seg til å nå enda flere markeder. I dag har selskapet over 20 kunder i Norge, UK, Canada og Chile, og det er svært stor interesse for produktene.

Selskapet har hatt en fantastisk vekst, fra 2 ansatte i 2018, til 45 ansatte i 3 land i 2020 – hittil. Snart lanserer selskapet nok et produkt – fiskehelse – og flere er under utvikling. Fiskehelseproduktet skal gi oppdrettere visuell helsestatus live fra merden.

I en kommentar sier Bryton Shang, grunnlegger av selskapet;

- Jeg er svært fornøyd med å kunne samarbeide med ArcTern Ventures på denne nye etappen på Aquabyte sin reise – hvor vi hjelper til med å utvikle enda mer bærekraftig akvakulturindustri i Norge, Chile, UK, Canada, USA og Asia.

Daglig leder av Aquabyte i Norge, Hans Runshaug, fremhever at selskapet med denne finansieringen er svært godt rustet for å styrke sin posisjon i havbruksmarkedet og fremstå som en stabil og fremtidsrettet leverandør til næringen. Aquabyte har som mål å bidra til enda bedre kostnadseffektivitet for oppdrett. Moderne teknologi er en sentral faktor for utvikling av både bærekraft og økonomi.

Investorene i Aquabyte viser gjennom finansieringen en stor tro på selskapet og at de samtidig tenker stort og offensivt.

- Den tilliten skal vi gjøre vårt beste for å ta vare på, sier Runshaug.