Gå til innhold
Atlantic Sapphire holder på å bygge et svært RAS-anlegg i Miami, Florida. Foto: Atlantic Sapphire
Atlantic Sapphire holder på å bygge et svært RAS-anlegg i Miami, Florida. Foto: Atlantic Sapphire

Tre personer skal være kritisk skadd etter å ha inntatt røyk i en av Atlantic Sapphire sine fisketanker i Miami, Florida.

Brannsjef Jason Richard i Miami-Dade sier i en uttalelse til CBSMiami at de tre personene var inne i tanken for å gjøre rutinemessig vedlikehold, da det ble utløst en slags røyk som de skal ha blitt rammet av.

Brannsjefen sier at andre arbeidere klarte å redde ut personene fra tanken og røyken. Tilstanden til disse personene beskrives som alvorlig. 

Etterforskes

Ulykken er nå under etterforskning av politi og helsemyndigheter i Florida.

Atlantic Sapphire holder for tiden på å bygge verdens største lakseoppdrett på land i Florida, med sikte på å produsere 220 000 årlig innen 2030. Senest i Mars hadde selskapet en hendelse på anlegget der en feil på det landbaserte anlegget gjorde at potensielt 500 tonn slaktefisk gikk tapt.

Atlantic Sapphire omtalte feilen som en identifisert designsvakhet i RAS-systemet. Dette gjorde at det hopet seg opp partikler i biofilteret, noe som førte til at det oppstod gasser i anlegget, som har påvirket fisken. Les mer om den hendelsen under.

Les også: Massedød hos Atlantic Sapphire

Har du en sak du
vil tipse oss om?