Gå til innhold
Annonse
Bnr 160 på tur til AquaGen
Foto: Moen Marin AS
Bnr 160 på tur til AquaGen Foto: Moen Marin AS

AquaGen har nok en gang mottatt levering av servicefartøy fra Moen Marin AS. - Selskapets andre NabWork 1065 er klar til dyst, skriver verftet.

Annonse

De skriver at de tre siste årene har verftet levert flere nye arbeidshester til selskapets sjøbaserte virksomheter. Nå er det et enkeltskrogsfartøy på 10,65 meter som skal bistå til avlsselskapet.

Båten har byggenummer 160 fra Moen Marin er av modellen NabWork 1065 og måler 10,65 x 5 meter.

- Dette er den foreløpig minste i selskapets portefølje av stabile og sikre arbeids- og servicefartøyer til havbruksnæringen.

I forhold til sin størrelse, har enkeltskrogsfartøyet imponerende kapasiteter: Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Nogva gir og vridbart propellanlegg fra Nogva, samt sidepropellere fra Sleipner sikrer krefter og fleksibilitet i røffe farvann. På dekk er den utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker.

Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

NØKKELTALL: 

Lengde: 10,65 meter

Bredde: 5,0 meter

Drivstofftanker: 2m3

Motoreffekt: John Deere 6068, 265 hestekrefter

Gir: Nogva HC168

Propellanlegg: Nogva vribart 4-bladet anlegg, Ø900mm

Kran: Palfinger 8501(M)A

Capstaner: Tenfjord 3T og 1T

Thrustere: 1 stk. Sleipner 40hk

Navigasjon: Furuno

Brannslokking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 10 knop

Konstruksjon: Marin Design

Byggenummer: 160

Leveringsdato: 06.02.2017

- I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres énskrogeren med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering  og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse