Aqua Star skal leveres i slutten av mai til Aqua Seawork. Foto: Fitjar Mek. Verksted

«Aqua Star» leveringsklar i mai

Prosjektleder Åsmund Sørfonn på Fitjar Mekaniske Verksted gleder seg over at leveransen av arbeidsbåten til Aqua Seawork nå er i en sluttfase. Levering er satt til slutten av mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Arbeidskatamaranen som har byggenummer 232 er av typen HMFV og har gjennomgått en del endringer, ettersom nytt regelverk har trådt i kraft i de siste byggene.

- FMV 232 blir levert i uke 21. Det har vært en del endringer på fartøyet slik at det er tilpasset det nye regelverket med blant annet frislepp på vinsj og haikjeft, forteller prosjektleder Åsmund Sørfonn til skipsrevyen.no.

Åsmund Sørfonn, prosjektleder ved Fitjar Mek. Verksted gleder seg over at leveransen av arbeidsbåten «Aqua Star» nå er i en sluttfase. Foto: FMV.

Aqua Seaworks har allerede et HMFV-design i flåten sin, nemlig b.nr. 204 «Sørfonn klassen» som var det første bygget i 15 x 12 serien.

– Vi har bygget 10-12 av denne typen før. Byggenummer 216 av typen HMFV Sørfonn ble levert til Stava Sjø i februar og er nesten identisk med nybygget, påpeker Sørfonn.

Heimli Skipsdesign og FMV har designet den nye arbeidkatamaranen «Aqua Star» som Fitjar Mekaniske Verksted (FMV) bygger for Aqua Seawork AS.

Fartøyet er en arbeidsbåt med hoveddimensjoner 14,99 x 12 x 3,9 m. Designet skal være spesielt godt egnet til ulike arbeidsoppgaver rettet mot havbruksnæringen. Den har innredning for tre-fire personer, bysse, messe og det som skal til. Og byggeprosessen har vært smertefri, ifølge prosjektlederen.

- Det har vært en grei jobb uten overraskelser. Vi har som nevnt lang erfaring med denne type båter, og skal bygge flere av dem. Etterspørselen er stor, og vi har kapasitet til flere kontrakter, avslutter han.

Om fartøyet:

  • To kraner, á 65 tm og 32 tm
  • Vinsj 60 tonn
  • Hovedmaskineri 2 x 500 hk
  • Aggregater 1×84 kW og 1×23 kW
  • Dekksareal ca. 100 m2
  • Lastekapasitet dekk ca. 100 tonn

Les også flere relaterte saker: