Gå til innhold
Annonse
Merete Kristiansen
Merete Kristiansen

Folk i de asiatiske land spiser oftest fastfood i verden. Over halvparten av alle måltider i de store byene i Asia er i form av hurtigmat. - Mye av dette er sjømat, så her er det mye vi kan lære, sa Merete Kristiansen fra EFF under Sjømat for alle-konferansen i går.

Annonse

Pål Mugaas Jensen

Hun kunne opplyse at mellom 50 til 60 prosent av måltidene i asiatiske storbyer er i form av hurtigmat fra en eller annen form fra gatekjøkken, er tallet 35 prosent i USA og ti prosent i Europa. - I de asiatiske hurtigmatkjøkkenene er det også et tilbud av sjømat vi må se nærmer på for å lære av, sa hun. Hun mente suksessen sjømat og fastfood har i Asia er at mange nye hurtigmatkonsept er basert på egne mattradisjoner. - Og velidig mye av hurtigmaten i Asia er sunn. Om man studerer en asiatisk storby vil man se at folk har liten tid, de jobber mye, de bor i høyblokker med liten plass. I tillegg har det vært en sterk kjøpekraftsutvikling. - Det er lignende ting vi ser her i vesten og, så vi må regne med at andelen fastfood-måltider vil øke her og, sa hun. I løpet av hennes år som utsending i Sør-Østasia har hun observert stadig flere pizzakjeder og hamburgerkjeder som kommer med sunne alternativer med både laks og annen sjømat på. Og det er populært. - Det er stor etterspørsel fra forbrukerne etter sjømat som er lett tilgjengelig og med variasjonsmuligheter. Er man villig til å utvikle nye konsepter er det et stort potensial for sjømat i fastfood-bransjen her og, mente Kristiansen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse