Avslag til Arctic Seafood Group AS

Fiskeridirektoratet har avslått Arctic Seafood Group AS sin søknad om tre utviklingstillatelser til utvikling av et todelt konsept for påvekst i sjø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Søknaden ble mottatt av Fiskeridirektoratet den 27. april 2017, og gjelder et todelt konsept for påvekst i sjø.

Det fremgår av søknaden at det omsøkte konseptet er delt i to faser. I fase 1 skal smolt på ca. 100 g settes ut i en lukket, flytende enhet fram til fisken er 700–1000 gram. I fase 2 skal fisken som har vært i det lukkede anlegget settes ut i en åpen, nedsenkbar enhet fram til slakt.

Fiskeridirektoratet skriver i avslaget at de har kommet til at konseptene hver for seg ikke oppfyller kravet til betydelig innovasjon.

- De to konseptene innebærer etter direktoratets vurdering kun begrensede forbedringer og det mangler teknologisk redegjørelse for det som skal utvikles. Videre er de to konseptene som utgangspunkt helt uavhengig av hverandre og henger kun sammen i produksjonsmodellen. På denne bakgrunn finner direktoratet at konseptene heller ikke samlet kan oppfylle kravet til betydelig innovasjon

Les også: Seafarm Solutions og Arctic Seafood Group søker om utviklingsløyver

Arctic Seafood Group er 100 prosent eid av Friendmall Limited. Selskapet har i tillegg søkt om tre utviklingstillatelser for konseptet Intelli-Aqua. Denne søknaden er ikke behandlet enda.