Gå til innhold
Annonse
Mattilsynet medler at de vurderer å utvide bekjempelsessonen i Austevoll, Sund og Os kommune. Illustrasjon: Barentswatch
Mattilsynet medler at de vurderer å utvide bekjempelsessonen i Austevoll, Sund og Os kommune. Illustrasjon: Barentswatch

Ifølge en melding fra Mattilsynet medfører påvisningen av ILA hos Austevoll Melaks AS at de vurderer å utvide bekjempelsessonen.

Annonse

- Det er påvist ILA på sjølokaliteten 14040 Krigsholmen i Austevoll kommune, skriver de i meldingen. 

Mattilsynet vurderer ifølge meldingen det som hensiktsmessig for å hindre smittespredning å utvide bekjempelsessonen i eksisterende forskrift om kontrollområdet for å forebygge, begrense og bekjempe infeksiøs lakseanemi (ILA) hos akvakulturdyr, Austevoll, Sund og Os kommuner, Hordaland.

- Etablering og utvidelse av soner i en kontrollområdeforskrift får betydning for aktører som befinner seg innenfor et nærmere angitt sjøområde og som driver med aktiviteter som kan medføre smittespredning, legger Mattilsynet til.

I meldingen skriver de også at de foreslår å utvide eksisterende bekjempelsessone i kontrollområdet for ILA i Austevoll, Sund og Os kommuner, Hordaland, slik at lokalitet 11611 Naveide kommer innenfor bekjempelsessonen.

Hovedinnholdet i forskriftsutkastet finner du på Mattilsynets nettsider.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse