Gå til innhold
Annonse

Bergen Group Sjøsterk AS tildelt kontrakt fra Grieg Seafood ASA

Torgeir Nærø, konsernsjef i Bergen Group ASA. Foto: Bergen Group ASA.
Torgeir Nærø, konsernsjef i Bergen Group ASA. Foto: Bergen Group ASA.

Bergen Group Sjøsterk AS har blitt tildelt kontrakt med Grieg Seafood ASA på bygging av en nøkkelferdige fórflåte i betong for levering sommeren 2019.

Annonse

Det melder selskapet i en pressemelding. Fôrflåten som skal leveres Grieg Seafood er på 17 x 27 meter og har en samlet lastekapasitet på 500 tonn. Flåten er planlagt for bruk i Finnmark, og vil derfor få en utrustning som er ekstra dimensjonert for bruk på eksponerte lokaliteter som er utsatt for krevende værforhold og ekstra kalde temperaturer.

Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA vurderer kontrakten med Grieg Seafood ASA som en viktig strategisk milepæl for det heleide datterselskapet Bergen Group Sjøsterk AS.

- Bergen Group har klare ambisjoner om å vokse som en utstyrs- og serviceleverandør inn mot oppdrettsnæringen, og kjøpet av Sjøsterk-selskapet var en viktig del av denne satsingen. Derfor er vi stolte av at vi siden overtagelsen i juli i år har klart å bygge en ordreserve på til sammen fem flåter med en samlet produksjonsverdi på nærmere 100 millioner kroner, sier Nærø.

Utfordrende marked

Konsernsjefen vurderer fôrflåtemarkedet som et utfordrende marked med spennende potensiale, der kundene i større og større grad stiller krav til høy fleksibilitet, solid miljø- og biomassehåndtering og en stor driftssikkerhet.

- Bergen Group har en omfattende erfaring fra komplekse maritime produksjoner, både fra offshore-installasjoner og på skipssiden. Denne kompetansen vurderer tar vi med oss i arbeidet med å videreutvikle de neste generasjonene fôrflåter og serviceflåter til oppdrettsnæringen, sier Nærø.     

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse