Gå til innhold
Annonse
Biomar vekstfôr. Foto: Biomar.
Biomar vekstfôr. Foto: Biomar.

BioMar melder de i løpet av høsten vil lansere sitt nye vekstfôr Extreme Line. - Det nye produktet forventes å gi en raskere tilvekst enn det som hittil er kjent.

Annonse

- Vedvarende høye laksepriser har gjort tilvekst mer lønnsomt enn noensinne. Produksjonstid har også blitt viktigere for bedre utnyttelse av kapasiteten i anleggene, og for å redusere eksponeringstiden for lus og sykdomsorganismer i sjøen. Denne situasjonen har gitt rom for et enda kraftigere vekstfôr, skriver fôrleverandøren i en pressemelding.

- De fleste oppdrettere vil kjenne produktet Power, det mest potente produktet i markedet over en lang årrekke. Den klassiske utgaven etterspørres nå i stadig økende grad. Nå kommer neste generasjon, under produktlinjen Extreme Line.

De skriver at på grunn av svært høy næringstetthet er Power et produksjonsteknisk meget krevende fôr.

- Innovasjon innen prosessteknologi og råvareutvalg har vært nødvendig for å bygge det nye fôrkonseptet. Nå gjenstår uttesting i storskala.

- Etter kommersiell uttesting hos interesserte oppdrettere forventes produktet lansert i full kommersiell skala mot årsskiftet. BioMar stiller med forsøkskompetanse hos interesserte som måtte finne at storskalaforsøk måtte passe inn i selskapets driftsopplegg.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse