Bioretur opplyser at Hans Peter Endal blir ny prosjektsjef i selskapet. Foto: Bioretur.

Bioretur henter inn erfaren mann på akvakultur

Hans Peter Endal blir ny prosjektsjef i Bioretur AS og tiltrer i stillingen fra 1. mars i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet leverer teknologi og bærekraftig behandling av fiskeslam til landbasert havbruk.

Hans Peter Endal (54) kommer fra jobben som teknisk sjef hos Seacalx AS, der han har vært med å tilrettelegge for behandlingsprodukter mot lakselus. Fra tidligere har han hatt lederstillinger innen havbruksnæring bl.a som kvalitets- og sertifiseringsleder i Ocea, daglig leder i Noomas Sertifisering (nå DNV GL) og som produktsjef i Skretting.

Endal er utdannet Cand.scient i fiskeribiologi og har i tilegg ingeniørutdannelse innen elektronikk. Utover dette har han også ledelse- og økonomiutdannelse fra BI.

- Vi gleder oss til å få Hans Peter som kollega.  Jeg mener vi nå har fått inn verdifull kompetanse som blir svært viktig inn mot de mange nye prosjektene som kommer i 2019 og 2020. I tillegg til å kjenne havbruksnæringen og inneha høy kompetanse på teknologi, mener vi at vi har styrket oss også med tanke på både strategi og forretningsutvikling,sier daglig leder i Bioretur AS Steinar Wasmuth i en pressemelding.

- Jeg er glad for å vende tilbake til Havbruksnæringen, etter noen år i olje og gass. Vi har mange nye prosjekter som venter, og jeg er klar for å hoppe rett inn i et selskap med mye energi og helt unike løsninger innen håndtering og bærekraftig utnyttelse av slam, sier Endal.