Fiskeoppdretter og styreleder i Nova Sea på Lovund, Aino Olaisen er nå en del av styret i Campus BLÅ Folkehøgskole. Foto: Marthe Mølstre.

Campus BLÅ Folkehøgskole formelt stiftet, og solide støttespillere er komt inn i styret

Campus BLÅ Folkehøgskole har tatt ett skritt nærmere målet. Skolen er nå formelt stiftet, og initiativtakerne har fått med seg solide støttespillere inn i styret. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeoppdretter og styreleder i Nova Sea på Lovund, Aino Olaisen og veterinær og fylkesordfører i Nordland, Kari Anne Bøkestad Andreassen fra Vevelstad er nå en del av styret til Campus BLÅ Folkehøgskole, som blir Nord-Norges første folkehøgskole med innhold kun knyttet til havet og kysten, og målet er å få ungdom til å bli inspirert av havets muligheter, opplyses det i en pressmelding. 

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen sier det er veldig spennende at det etableres en folkehøgskole på Helgelandskysten, der temaet gjennomgående er blått.

- Denne satsingen kommer hele regionen til gode. Havet er en fantastisk ressurs, og det tror jeg ungdom fra hele landet gleder seg til å oppdage. Fylkesordføreren sier videre at hun med glede sa ja til å være med i styret.

- Ungdommen som får oppleve dette tilbudet, kommer til å se at det finnes uante muligheter og fristelser på Helgeland og i Nordland. Skolen kan bli et viktig bidrag til å skape bolyst og tilflytting, og her må vi gripe sjansen når den kommer.

Får opp øynene for de store mulighetene som ligger i havet

Fiskeoppdretter og styreleder i Nova Sea AS på Lovund, Aino Olaisen, mener det er riktig med mer fokus nettopp på havet.

- Jeg synes det er viktig at unge mennesker både fra Helgeland og i resten av landet får opp øynene for de store mulighetene som ligger både i havet og på Helgeland. Kunnskap og utdanning er en forutsetning for en bærekraftig samfunnsutvikling, og jeg gleder meg til å jobbe med ei blå folkehøgskole, sier Aino Olaisen.

Styreleder og grunder Robert Jørgensen er svært fornøyd med å få solid kompetanse og kysterfaring inn i styret.

- Jeg er stolt over å få jobbe i lag med dette teamet. Å ha både Kari Anne Bøkestad Andreassen og Aino Olaisen med på laget, betyr at vi får et meget sterkt styre med god bredde.

Øvrige styremedlemmer er Paul Birger Torgnes og Kjell Arne Engelsø. Søknad om godkjenning blir sendt Utdanningsdirektoratet innen 1. april. Campus BLÅ Folkehøgskole har allerede avtale med et lokalt eiendomsfirma om å bygge topp moderne lokaler.

- Det blir både blått, barskt og bærekraftig, understreker styreleder Robert Jørgensen.

Om skolen:

  • Campus BLÅ Folkehøgskole skal ha fem linjer og 100 elever. De fem er BLÅ bærekraftig forvaltning og miljøvern, BLÅ kystturisme, det BLÅ kjøkken, BLÅ muligheter med innovasjon og skaperglede, og BLÅ sport og friluft.
  • Skolen blir en del av Campus BLÅ, et utdannings- og kompetansesenter på Helgeland, med havbruk, forskning, utdanning og reiseliv.
  • Totalt skal det investeres 300 MNOK og skapes rundt 50 nye arbeidsplasser lokalt.
  • Folkehøgskolen skal ligge på Toft i Brønnøy kommune.