Gå til innhold
Annonse
Jon Hindar Cermaq
Jon Hindar Cermaq

Den nest største aksjeeieren i Cermaq ASA, Lansdowne Partners Ltd har bestemt seg for å stemme imot Cermaqs oppkjøp av Copeinca ASA.

Annonse

Lansdowne som er Europas største investeringsfond gjorde det klart de ville heller støtte et Marine Harvest-bud på $1.7 milliarder for Cermaw. En talsmann for det London-baserte selskapet ville ikke kommentere saken utover e-posten som ble sendt ut.

- Lansdowne vil stemme imot Cermaqs forslag om å kjøpe Copeinca ved generalforsamlingen den 21. mai. Denne beslutningen reflekterer vårt syn som er at de potensielle fordelene ved konsolidering i oppdrettsvirksomheten er tilstrekkelig god til å rettferdiggjøre fullt vederlag av alle deltakerne, skrev Lansdowne i e-posten.

Marine Harvest søker som kjent å kjøpe Cermaq for å utvide produksjonen sin nå som prisen for råvarer stiger. MHG la forrige måned inn et bud på 105 kroner aksjen. Budet har som betingelse at Cermaq ikke legger inn det planlagte budet på 3,5 milliarder kronger for Copeinca.

Lansdowne eier rundt 6,57 prosent av Cermaq per 6. mai 2013, noe som gjør selskapet til den nest største aksjeeieren i Cermaq etter den norske stat, som eier hele 43,5 prosent. Lansdowne eier også 3,47 prosent av Marine Harvest.

Annonse