Gå til innhold
Annonse
Jim Olaisen fra Aquamed. Foto: Europharma.
Jim Olaisen fra Aquamed. Foto: Europharma.

- Nystartede Aquamed AS har levert sine første tonn med emamektinbasert medisinfôr til avlusing. Den første leveransen på 80 tonn fôr gikk for helgen ut til Emilsen Fisk i Rørvik, melder selskapet.

Annonse

 

- Etter mange måneder med forberedelser og testkjøring av fabrikken, var det deilig å se den første leveransen gå ut. Det var den endelige bekreftelsen på at systemene og logistikken fungerer som de skal, sier daglig leder Jim Olaisen i Aquamed.

Selskapet er Norges eneste spesialiserte utvikler og produsent av medisinfôr, noe Olaisen mener gir selskapet en fordel sammenlignet med de øvrige fôrselskapene.

- De siste årene har oppdrettere opplevd at produksjonen av medisinfôr har måttet vente mens fabrikkene har gjort unna øvrig produksjon. Hos oss er vårt eneste fokus rask og effektiv produksjon og distribusjon av medisinfôr. Når behovet for behandling oppstår skal oppdretterne kunne forvente at dette får høyeste prioritet. Det får det hos oss, sier han.

Deres splitter nye fabrikk ligger i Lofoten, nærmere bestemt i Leknes havn, strategisk plassert for effektiv utskiping av fôr både nordover og sørover i landet.

- Vi dekker hele kysten, og har moderne losseløsninger som blåser fôret direkte inn i siloene ute på anleggene, forklarer Olaisen.

Det er søsterselskapet Polarfeed som leverer pellets til produksjonen. Ved fabrikken i Lofoten coates pelletsen med virkestoff og blir til høykvalitets medisinfôr. Aquamed har også mulighet til å bruke pellets fra andre leverandører i produksjonen.

Europharma er et annet av Aquameds søsterselskaper, som slik sett inngår i et konsern med bred kompetanse på fiskehelse.

- Aquamed er på mange måter en naturlig forlenging av konsernets overordnede mål om være en mest mulig komplett leverandør av produkter og tjenester til næringen.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse