Defloat AS sitt andre desinfiseringsanlegg kan ta båter opptil 30 meter og skal om kort tid stå klar til å ta i mot fartøy fra oppdrettsnæringen. Foto: Defloat AS.

Defloat utvider havbrukssatsing

Om kort tid åpner selskapet sitt andre desinfiseringsanlegg på Hitra. Øystein Vaage gleder seg stort til åpning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Defloat satser på ozondesinfisering av båter og utstyr innen oppdrettsnæringen for å hindre spredning av smitte mellom anlegg. Selskapet har hatt ett prototypeanlegg i drift i over ett år ved Drevika nær Ålesund.

Defloat AS:

  • Selskapet tilbyr desinfiseringsanlegg til båter og utstyr for akvakulturindustrien.
  • Stian Teige og Andreas Kiplesund stiftet selskapet i 2016.
  • Selskapet eies av Defloat Invest, TRAMP AS, AK I AS. Weir Holding AS. Tebina Holding AS. Andersen Maritime AS. Janas AS og Jeda Holding AS. 

Øystein Fond Vaage som er forretningsutvikler i selskapet sier til Kyst.no, at de nå har fått drift på deres andre desinfiseringsanlegg ved Hitra i Kjerringvåg.

- Her kan fartøy og utstyr opptil 30 meter desinfiseres i et lukket basseng. Denne operasjonen kan ta rundt tre timer fra dokking, opplyser han.  

Øystein Vaage, forretningsutvikler i Defloat. Foto: Defloat AS.

Behov for utvidelse

Desinfiseringssystemet er patentert, og Vaage forteller om gode resultater med prototypen.

-  Protoanlegget vårt har vært en stor suksess og mye brukt av selskapene i, og rundt Ålesund. Vi har sett behovet for å utvide oss og tilby flere anlegg andre steder i Norge, og da er Hitra-området et perfekt sted å etablere vårt andre anlegg, mener vi. Her er det mye båtaktivitet fra oppdrettsnæringen, sier Vaage til Kyst.no. 

I drift neste uke

At de nå har to anlegg i drift, mener Vaage er fantastisk. Det nye påpeker han sansynligvis vil være i drift neste fredag, den 27 april. 

- Nå kan vi tilby tjenester til enda flere oppdrettsbåter, legger bergenseren fornøyd til. 

Kyst.no har tidligere skrevet om at selskapet ønsker å begrense smitte mellom sjøanlegg ved å desinifisere dem. 

De ønsker også å drive kystehandel og drive avfallshåndtering med mer på sikt, disse planene sier Vaage er enda under arbeid. 

På sikt er også målet til selskapet å ha flere anlegg langs kysten, for å behandle arbeidsbåter, servicebåter og brønnbåter.