Gå til innhold

Disse torsketillatelsene prises til 2,3 milliarder

NorCod har forventninger til at markedet vil verdsette tilgang på fersk torsk, av høyeste kvalitet, året rundt. Foto: NorCod
NorCod har forventninger til at markedet vil verdsette tilgang på fersk torsk, av høyeste kvalitet, året rundt. Foto: NorCod

Aksjemarkedet setter en skyhøy verdi på oppdrettstillatelsene til Norcod.

Torsk stiger stadig på Oslo Børs. Torskeoppdretteren Norcod er opp 170 prosent siden noteringen på Euronext Growth i oktober i fjor, skriver E24.

Den brede sjømatindeksen OBSFX, som i stor grad speiler utviklingen til den langt større laksesektoren, er opp knappe syv prosent i samme periode.

Les også: Vil bli ledende innen torskeoppdrett

Norcods markedsverdi har nådd 2,3 milliarder kroner, og dermed verdsettes selskapets planlagte produksjon i 2021 på 6 500 tonn til 364 kroner per kilo.

Til sammenligning prises den planlagte 2021-produksjonen til Bakkafrost, børsens mest lønnsomme lakseoppdretter over flere år, til 347 kroner per kilo.

Lite sykdom

Torsken til NorCod som står på Finnangerøya har sitt opphav fra Nofima (5. generasjon), mens torsken på Jamnungen stammer fra Havlandet Marin yngel (6. generasjon).

- Opplever dere noen problemer med sykdom?

- Vi har ikke opplevd sykdom på torsken vår. Det var spennende å følge biomassen gjennom de varmeste månedene, men fisken klarte seg godt, forteller Hilde Storhaug, administrerende direktør i NorCod til Kyst.no

All torsken til NorCod lysstyres også, og Storhaug sier de forventer at det skal ha god forebyggende effekt på tidlig kjønnsmodning. Selskapet har ikke sett tegn til modning på individer de har undersøkt.

Storhaug sier torsken har en rolig adferd og fin merdgang. Det er Aller Aqua som er fôrleverandøren til selskapet, og torsken til NorCod vaksineres, ila. påvekstperioden, mot vibriose og atypisk furunkulose. De har hatt lav dødelighet i produksjonen. Foreløpig har de ikke en fullstendig generasjon å vise til, men NorCod ligger langt lavere enn forventet.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?