Gå til innhold
Annonse
Rosteins nybygg
Rosteins nybygg "Ro North" vil bli døpt på lørdag i Ålesund. Foto: Rostein

Rostein AS døper sitt nybygg «Ro North» i Ålesund lørdag 12. november. I tillegg skal rederiets deleide søsterselskap Larsnes Mek Verksted feire sin 35 års dag.

Annonse

Ro North er det tredje bygget i en serie som så langt er kontrahert med fire bygg. Larsnes Mek Verksted leverer bygget i god tid før oppstart på langtidskontrakt med Marine Harvest, melder selskapet i en pressemelding.

Med Ro North har Rostein nå tre store brønnbåter som kan behandle laks miljøvennlig uten utslipp av annet enn oppvarmet vann – et stort teknologisk skifte på kun seks måneder.

- Denne nye generasjonen fartøy avløser mer eller mindre øvrige fartøy i flåten med hensyn til lusefjerning og demonstrerer den innovasjonsevne og handlekraft som er i næringen til å løse biologiske utfordringer på en bærekraftig måte. Skipsdesignet og mange av løsningene om bord er et resultat av fem års utviklingsarbeid mellom rederiet og strategiske leverandører, skriver de.

Rosteins nybygg
Rosteins nybygg "Ro North" vil bli døpt på lørdag, her er fartøyet Ro Server i aksjon. Foto: Rostein

- Leveransen av Ro North er en fortsettelse på mange års samarbeid mellom rederiet og Marine Harvest og vi er trygge på at oppdrettsselskapet vil finne stor glede i fartøyets skånsomhet, effektivitet og verdifulle fleksibilitet. Gudmor for Ro North er Anne Iversen fra rederiet.

  • Rostein AS Rostein AS er et familieeid rederi med hovedkontor på Harøya i Sandøy kommune, og utgjør en viktig del av brønnbåtclusteret i Møre og Romsdal.
  • Selskapet er med sine 12 moderne brønnbåter et av de ledende rederiene for transport av levende laks.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse