Gå til innhold
Annonse
Elisabeth Grieg har en ambisjon om å sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp i maritim sektor både nasjonalt og globalt. Foto: Anne Valeur.
Elisabeth Grieg har en ambisjon om å sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp i maritim sektor både nasjonalt og globalt. Foto: Anne Valeur.

Elisabeth Grieg vil tre inn som ny styreleder i ferje- og hurtigbåt rederiet Norled AS fra 1. januar 2020. 

Annonse

- Grieg representerer omfattende erfaring fra maritim næring og er hentet inn for å styrke selskapets strategiske ledelse i en fase med sterk vekst og betydelig satsing på ny miljøteknologi, kommer det fram i en pressemelding fra Norled.

Elisabeth Grieg er en anerkjent bedriftsleder innenfor maritim sektor og har et sterkt engasjement for bærekraftig forretningsutvikling og kampen mot klimaendringer.

I tillegg til hennes mange styreverv i Grieg gruppen, sitter hun i en rekke eksterne styrer som blant annet London Business School, SOS Barnebyer Norge og REV Ocean AS. Elisabeth Grieg har også vært president i Norges Rederiforbund. 

- Vi er svært glade for at Elisabeth Grieg har takket ja til å bli styreleder i Norled. Hennes solide nasjonale og internasjonale lederkompetanse med en tydelig stemme innenfor det grønne skiftet i maritim næring vil være viktig for Norled i den satsningsfasen som selskapet står i nå, sier konstituert styreleder i Norled, Torborg Chetkovich i en pressemelding.

Bidrar med sin kunnskap

Norled er ett av Norges største ferjerederier og verdens femte største hurtigbåtrederiet med røtter tilbake til 1855. Selskapet har totalt ca 80 fartøyer og om lag 1200 medarbeidere.

- Norled skal utvikles videre, og med Elisabeth Grieg sin faglige tyngde innenfor både skipsfart og bærekraft ser vi frem til en fortsatt positiv utvikling med gode reiseopplevelser for våre passasjerer, og gode samarbeid med oppdragsgivere og andre interessenter, sier Chetkovich.

Omstilling til nullutslipp i fokus

Elisabeth Grieg vil formelt starte i sitt verv som styreleder fra 1. januar 2020.

- Jeg vurderer Norled som ett meget sentralt maritimt selskap med sterke skipsfartstradisjoner og dyktige medarbeidere som både har, og fortsatt ønsker, å lykkes i arbeidet med å drive frem klimaløsninger til havs, sier Elisabeth Grieg. 

Hun legger til at norsk maritim næring er spesielt godt rustet til å ta en aktiv og definerende posisjon innen grønne skipsfartsløsninger.

- De løsningene som Norled går i front og skaper innen ferjer og hurtigbåter må vi utnytte. Vår felles ambisjon er å sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp i maritim sektor både nasjonalt og globalt, fortsetter Grieg.

Styret i Norled består i dag av følgende medlemmer: Torborg Chetkovich, Andreas Köttering, Ville Poukka, Lotte Lundberg, Anders Laukhamar, Roger Johan Andersen, Roy Arne Rimestad og Ingvald Løyning (konsernsjef).

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse