Gå til innhold
Annonse

Emilsen Fisk kjøper ProZero båt av Tuco Marine

Direktør for ProZero Norge AS, Kjetil Nygaard og daglig leder i Emilsen Fisk, Roy Emilsen. Foto: Tuco Marine.
Direktør for ProZero Norge AS, Kjetil Nygaard og daglig leder i Emilsen Fisk, Roy Emilsen. Foto: Tuco Marine.

Tuco Marine avslutter året med salg av enda en ProZero båt til Norsk Havbruksindustri. Denne gangen er det Emilsen Fisk som er kjøper.

Annonse

I årets siste dager har Tuco Marine gjennom sitt datterselskap ProZero Norge AS solgt enda en ProZero båt til Norsk Havbruk. Denne gang er det Emilsen Fisk i Rørvik som kjøper en ProZero båt spesielt rettet mot oppdretternes spesifikke krav. Dette skriver Tuco Marine i en pressemelding.

Den 11 meter lange ProZero-båt skal benyttes til persontransport på Emilsen Fisk AS oppdrettsanlæg omkring Rørvik, og er med sin slanke og dype V-Bunn meget sjødyktig, komfortabel og retningsstabil, noe som er viktige egenskaper når personale skal bringes til og fra oppdrettsanleggene uthvilt og effektivt.

- Sjødyktighet, effektivitet og komfort er noe av de mest eftterspurte parametre på moderne, hurtiggående arbeidsbåter, uttaler Jonas Pedersen fra Tuco Marine i meldingen.

- Derfor har vi et sterkt fokus på nettopp dette i vår ProZero-serie av hurtige båter til profesjonelle brukere – også selv om det på noen punkter er i motstrid med vår erklærte ambisjon om å tilby båter som bruker minst mulig drivstoff. En dyp V-bunn krever simpelthen mer kraft enn en flat, men gevinsten er den sikre og komfortable seilasen, som våre kunder etterspør. Drivstoffbesparelsene henter vi i stedet gjennom innovative løsninger og vektbesparelser, sier han.

Båten er utrustet med dieselvarme, dobbelt VHF, radar, 12” multi-screen med touchskjærm, AIS, landstrøm og Navtex utstyr, polstret førersete og toalett med utvendig adkomst fra afterdekket.

- Fartøyet er bygget av komposittmateriale og utstyrt med rekkverk og gelender i aluminium. Smart materialevalg bidrar til ønsket vektreduksjon og sikrer lavt vedlikeholdsbehov og overlegen styrke. Takket være den lave vekt og en innabords Volvo Penta dieselmotor kan fartøyet oppnå en fart på over 30 knop.

Kontrakten blev underskrevet på Emilsen Fisk AS kontor på Lauvøya i Rørvik, Norge. Av daglig leder Roy Emilsen og Direktør for ProZero Norge AS, Kjetil Nygaard, sammen Jonas Pedersen fra Tuco Marine i Danmark.

ProZero-båtene er tilgjengelig i mange varianter, og de er alle omhyggelig tilpasset kundens unike spesifikasjoner. Styrehusets layout er designet for optimal utnyttelse av den seneste og mest avanserte navigasjons- og overvåkningsteknologi.

ProZero båt til personelltransport. Illustrasjon: Tuco Marine.
ProZero båt til personelltransport. Illustrasjon: Tuco Marine.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse