Gå til innhold
Annonse

Etterforsker fremdeles dødsulykke på oppdrettsanlegg

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Den første september ble det meldt at en 44 år gammel mann mistet livet etter en arbeidsulykke ved et av Sjøtroll Havbruks oppdrettsanlegg. Ennå gjenstår det en del i etterforskningen av saken.  

Annonse

Tidligere er det opplyst at grunnen til at mannen omkom, var at en stang ved oppdrettsanlegget skal ha løsnet og truffet mannen i hodet. Skadestedet var i nærheten av Koløyhamn, mellom Stord og Bømlo, cirka 500 meter fra land

Egil Espeland hoved-etterforsker på saken opplyste til kyst.no for to måneder siden at Politiet ville etterforske ut ifra ressursene de hadde.

-  Det gjenstår en del arbeid med å se på rutiner, avvik i disse og arbeidsgivers ansvar. Både vernetjenesten og folk fra selskapet skal avhøres, informerte Espeland da.

Det er gjennomført åstedsundersøkelser og tekniske undersøkelser på stedet, men har vært lite fremgang i saken de siste månedene.

- Det er tatt avhør i saken, laget åstedsrapport og vi har fått tilsynsrapport. Vi har noen flere avhør vi vil utføre, før saken sendes påtale, opplyser Astrid Grønningen, Politioverbetjent og seksjonsleder for etterforskning i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, i dag.

Hvilke prioritet saken nå har hos Politiet får vi ingen tilbakemelding på.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse