Gå til innhold
Annonse
STIM har fått invilget patent i Russland på supersmoltfôr. Illustrasjonsfoto: Linn Therese Skår Hosteland / Kyst.no
STIM har fått invilget patent i Russland på supersmoltfôr. Illustrasjonsfoto: Linn Therese Skår Hosteland / Kyst.no

STIM forteller i en pressemelding at patentet er innvilget  i russland.

Annonse

Patentet gjelder for SuperSmolt Feed Only av den russiske patentorganisasjonen Rospatent.

I meldingen forteller de at de fikk beskjeden om den nye patentgodkjenningen kom 2. oktober.

-Patentprosesser omfatter grundige undersøkelser og strenge dokumentasjonskrav. Derfor blir de også ofte langvarige, men vi er selvfølgelig svært tilfredse med å nå ha fått bekreftelsen fra Rospatent, sier administrerende direktør Jim-Roger Nordly i STIM.

Fra før er patentet på SuperSmolt Feed Only innvilget av den europeiske patentorganisasjonen EPO, og selskapet forteller at produktet, som er i utbredt bruk i alle større lakseproduserende nasjoner, gjør det mulig å produsere raskere og større smolt. 

- Samtidig blir det enklere å synkronisere smoltifiseringen slik at all fisken har god sjøvannstoleranse ved utsett i sjø. Dette har potensielt stor betydning for fiskens helse og velferd i den kritiske første fasen etter utsett, og gjør at fisken spiser og vokser godt fra første dag i sjøen, forteller de.

Selskapet forteller at patentrettighetene tilknyttet SuperSmolt har tidvis vært under press, og STIM har flere ganger måttet forsvare patentene rettslig.

-Det er frustrerende å måtte bruke tid på dette, men når vi ser patentbrudd har vi ikke annet valg enn å forsvare investeringene vi har gjort i forbindelse med utviklingen av denne svært viktige teknologien. Så langt har patentene stått seg svært godt, sier Nordly.

I disse dager gjennomføres det ifølge selskapet en rettssak mellom STIM og Biomar i Oslo Tingrett.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse