Gå til innhold
Kommer ikke partene til enighet blir det streik i kystfarten fra onsdag morgen. Illustrasjonsbilde
Kommer ikke partene til enighet blir det streik i kystfarten fra onsdag morgen. Illustrasjonsbilde

Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund møter tirsdag Kystrederiene hos Riksmekleren etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene 5. oktober.

Kommer ikke partene til enighet innen midnatt tirsdag kveld tas i første omgang syv fartøy ut i streik fra onsdag morgen klokken 6. 

Disse er: 

Norsk Fisketransport - «Havtrans»
Abyss AS - «Fosna Hav» 
Sølvtrans AS - «Ronja Polaris» 
Rostein AS - «Ro Server»  
Seaworks AS - «Nordkabel»  
Napier AS - «Taumar» 
Eidsvaag AS - «Eidsvåg Opal»  

- Kystrederiene var ikke villig til å imøtekomme våre krav, som gikk på at medlemmene skulle opprettholde kjøpekraften. Vi så oss dessverre derfor nødt til å bryte, og søke hjelp hos Riksmekleren, uttalte tariffansvarlig Jan-Erik Lundby i Norsk Sjømannsforbund da bruddet var et faktum.

Tor Arne Borge som er forhandlingsleder og administrerende direktør i Kystrederiene, mente på sin side at han ikke opplever at sjømannsorganisasjonene tar inn over seg realitetene i den økonomiske situasjonen i nærskipsflåten, og usikkerheten og merkostnaden i forbindelse blant annet med Covid-19 og andre operasjonelle kostnader.

- Rederiene og sjøfolka har lagt ned en enorm innsats for å opprettholde driften gjennom pandemien, noe vi er svært stolt av. Vi har hatt et godt samarbeid med organisasjonene for å få på plass løsninger som sikrer sjøtransporten gjennom mange måneder, men lønnskravet de kom med i dag var klart for høyt til at vi kunne få en enighet på området, sa Borge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?