"Scallop Fighter" er godt i gang med rognkjeks-leveransene i Rogaland. Foto: Kvitsøy Sjøtjenester

Fartøy nummer to i drift for Kvitsøy Sjøtjenester

Ved årsskiftet fikk Kvitsøy Sjøtjenester på plass sitt andre fartøy «Scallop Fighter». I løpet av sine første fire uker i drift har brønnbåten transportert 300 000 rognkjeks for Rogalandsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

«Scallop Fighter» som var under bygging da det brant hos Kvitsøy Sjøtjenester i januar 2016, skulle i utgangspunktet vært levert i løpet av fjoråret. Fartøyet kom fra brannen uten store skader og ble sjøsatt i november i fjor. Overlevering fant sted 01.01.2017. Fra før hadde selskapet fartøyet «Scallop».

Bjarte Espevik, daglig leder i Kvitsøy Sjøtjenester er glad for å ha fått enda et fartøy på plass. Foto: Nickolas H. Tomasgaard.

– Første tur var 16. januar og siden har vi transportert ca. 300 000 rognkjeks med båten i Rogaland og Hordaland, forteller Bjarte Espevik, daglig leder i Kvitsøy Sjøtjenester til skipsrevyen.no 

Han kan videre fortelle at den første turen gikk fint, noen innkjøringsproblemer var det, blant annet med den ene fiskepumpen, men alle problemer var løst før tur nummer to.

– Vi er meget godt fornøyde med resultatet og ser fram til økt aktivitet nå i vår, sier Espevik.

Fartøyet som er 14,98 meter langt, 4,6 meter bredt, og har en lastekapasitet på 21m3 er bygget ved Ydstebø Marine på Kvitsøy i Rogaland.

Med to diesel-drevne Yanmar 6 HYM-WEt hovedmotorer på 600HK hver har «Scallop Fighter» en maksfart på 28 knop, med last ligger farten på 10 knop.

Opererer i Rogaland og Hordaland

Brønnbåten har avtale med Ryfylke Rensefisk skal hovedsakelig opererer i Rogaland og Hordaland, men Espevik understreker at de i teorien ikke har noen begrensninger.

– Vi har for eksempel fått forespørsel om å gå helt til Shetland. 

Utover å ha startet året med ny hjemmside og dobling flåten, sier Espevik at de i 2017 vurderer å forlenge «Scallop» om de trenger mer kapasitet.

– Blir det gjort, er det mulig vi også trenger et tredje fartøy til å serve andre oppdrag vi har, sier Espevik om fremtiden.

I fjor høst satte «Scallop» rekord i rensefiskleveranse, da den leverte 60 000 rognkjeks på 60 timer. Les mer om rekorden her.