Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsbilde teknologi og biologi: Tekna
Illustrasjonsbilde teknologi og biologi: Tekna

Tekna melder at havbrukskonferansen 2017 tar for seg teknologi og biologi – og hvordan man ved felles fokus kan skape en bærekraftig utvikling.

Annonse

De siste års eksplosive utvikling innen automasjon, sensorteknologi og kommunikasjonsløsninger har åpnet svært mange dører. Også for havbruksnæringen, som nå kan drive langt mer effektivt enn tidligere har vært mulig. Teknologiløftet medfører imidlertid store og ofte uventede omstillinger i den daglige driften, spesielt når veksten bør være så bærekraftig som overhodet mulig.

Hvordan aktørene i havbruksnæringen må tilpasse seg alt dette er hovedtemaet i Teknas Havbrukskonferanse 2017, som finner sted 18.-19. september på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Teknologi og biologi

Tittelen på årets konferanse er «Fisk og teknologi i harmoni», opplyser Tekna. Med dette ønsker de å belyse hvordan endringsprosessene i havbruksnæringen krever et viktig samspill mellom teknologi og biologi.

– Med konferansen ønsker vi å undersøke hvordan bransjen kan automatiseres videre, samtidig som de har fiskevelferd som høyeste prioritet, skriver prosjektleder Lise Olaussen i Tekna, i pressemeldingen. 

Styres fra kontrollrom

Nye sensorløsninger gjør det for eksempel mulig å styre fôringssystemer ned på sekundnivå, eller legge til rette for automatisk lusetelling – noe som igjen gjør kontroll på utslipp og havmiljø enklere. Dette er observasjoner som tidligere er gjort av røktere som jobber ute på merdene. Nå kan mye av jobben i stedet gjøres fra kontrollrom, der alle parametere overvåkes på skjermer.

Faglig møteplass

Blant aktørene som har meldt sin ankomst, er Kyst.no, SINTEF Ocean, NTNU, Fiskeridepartementet, Nofima, Mattilsynet, Sjømat Norge, Kongsberg Maritime, Salmar, Nordlaks, Marine Harvest, Grieg Seafood, Aqualine, GCE Subsea og Aker Solutions.

– Konferansen er for alle som har tilknytning til havbruksnæringen, samt aktører fra andre næringer, for gjensidig kompetanseoverføring og bærekraftig utvikling, skriver Olaussen i pressemeldingen – som med Havbrukskonferansen håper å kunne legge til rette for en faglig møteplass og en yngleplass for bærekraftig innovasjon i havbruksnæringen. 

Illustrasjonsbilde biologi og teknologi: Tekna

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse