Gå til innhold
Annonse

Fiskehelsebiolog går fra Tombre-gruppen til COWI

Even Gjerde Nordstrøm skifter jobb og går til COWI, hvor han er spesialist innenfor fiskehelse for sjømatsatsingen deres. Foto: COWI.
Even Gjerde Nordstrøm skifter jobb og går til COWI, hvor han er spesialist innenfor fiskehelse for sjømatsatsingen deres. Foto: COWI.

COWI henter fiskehelsebiolog Even Gjerde Nordstrøm fra Tombre-gruppen. Spesialisten skal lede satsingen på fiskehelse i COWIs havbruksprosjekter.

Annonse

Den 1. november flyttet fiskehelsebiolog Even G. Nordstrøm (35) fra Bergen til Oslo, og startet som spesialist på fiskehelse i COWI.  Øyvind Aaleskjær, markedssjef sjømat i COWI, ser frem til å jobbe med Nordstrøm.

- Nordstrøm har en allsidig erfaring fra flere kanter av «bordet». Han er allerede i gang med flere av våre prosjekter innen oppdrett, og vi ser at kundene vil få stor verdi av hans operative og forvaltningsmessige kompetanse, sier Aaleskjær i en pressemelding.

Nordstrøm kommer direkte fra stillingen som Fiskehelseansvarlig i Tombre-gruppen. Forut for dette har han bakgrunn fra FoU, salg og marked, offentlig forvaltning og produksjon. Han ble uteksaminert fra Universitetet i Bergen i 2008, og de siste 10 årene har han jobbet for ILAB, Europharma, Eurofins, Mattilsynet og Tombre.

Even Gjerde Nordstrøm begynte som spesialist innenfor fiskehelse for COWIs sjømatsatsing. Foto: privat.
Even Gjerde Nordstrøm begynte som spesialist innenfor fiskehelse for COWIs sjømatsatsing. Foto: privat.

Ser et markant behov for økt fokus på biologiske problemstillinger

Som utdannet fiskehelsebiolog er Nordstrøm autorisert til å behandle sykdom hos fisk og andre organismer under vann.

- Oppmerksomheten og kravene rundt fiskehelse, fiskevelferd, og miljøpåvirkning har økt betraktelig de siste årene. Dessverre opplever mange oppdrettsaktører at leverandører av produkter og tjenester ikke har hatt nok nødvendig kompetanse på dette området. Det er en utfordring for bransjen, sier Nordstrøm.

En fiskehelsebiolog er en lovbeskyttet yrkestittel med rett til autorisasjon fra Mattilsynet, og er sidestilt med veterinærtittelen for arbeid med helse hos fisk og andre akvatiske organismer.

Skal jobbe med blant annet smoltanlegg, landbaserte anlegg og biogassanlegg

COWI har verdensledende kompetanse på prosjektering og risikovurdering i forbindelse med vann- og renseanlegg. I Norge har  selskapet kontorer i over 20 byer. Nordstrøm får en sentral rolle i forbindelse med smoltanlegg, landbaserte anlegg og biogassanlegg.

- Jeg har blitt tatt godt imot og er allerede i gang med flere spennende prosjekter innen fiskeoppdrett, hvor jeg får brukt min varierte akvakulturelle bakgrunn. For øyeblikket er jeg involvert i Marine Harvest sitt nye anlegg på Sandøra, forteller Nordstrøm.

COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap innen rådgivning og prosjektering av komplekse funksjonsbygg, effektive transportløsninger, blågrønne løsninger og bærekraftig byutvikling. Selskapet har 6600 medarbeidere globalt og 1100 medarbeidere i Norge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse