Gå til innhold
Annonse

Første rognen er levert fra Island til Atlantic Sapphire

Den første rognen fra Island er nå overlevert til Atlantic Sapphire. Foto: Benchmark Genetics
Den første rognen fra Island er nå overlevert til Atlantic Sapphire. Foto: Benchmark Genetics

Stofnfiskur hf, som er et selskap i Benchmark Genetics, forteller i dag at de har levert det første partiet med rogn som er lagt inn hos Atlantic Sapphire i Miami, USA.

Annonse

Partiet som bestod av 400.000 rognkorn ble sendt fra Reykjavik den 26. november og ankom trygt i Miami påfølgende dag.  Det ble foretatt en kvalitetskontroll ved ankomst, og deretter ble rogna lagt i klekkereolene, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Vi er veldig fornøyde med kvaliteten på rogna vi har mottatt, sier Johan Andreassen, CEO i Atlantic Sapphire.

- Denne rogna er startskuddet på produksjonen vår i Miami, og vi forventer å begynne å slakte fisken allerede høsten 2020.

Flere likhetstrekk

Produksjonsmodellen til StofnFiskur har mange likhetstrekk med den til Atlantic Sapphire. På Island holdes stamfisken på land gjennom hele livssyklusen, og alt vannet i produksjonen kommer fra dype borehull som er helt frie for smittsomme patogener. Firmaets lukkede enheter har blitt godkjent av MAST (tilsv. Mattilsynet) på Island i henhold til OIE sin standard, og er den eneste rognprodusenten i Europa som har oppnådd dette.

Islandsk rogn. Foto: Benchmark Genetics.
Islandsk rogn. Foto: Benchmark Genetics.

- Biosikkerhet er svært viktig for oss i og med at vi kjører fullskala landbasert produksjon i RAS-system, forteller Andreassen. -Det er betryggende å vite at rogna fra Island holder den høyeste standard i industrien, og bidrar til å redusere risikoen med å drifte vårt BluehouseTM system.

Rogn fra Island

Jónas Jónasson, som er CEO hos StofnFiskur hf er veldig tilfreds med at Atlantic Sapphire valgte å kjøpe første partiet av rogn fra Island.

- Vi har jobbet systematisk i mange år med å utvikle produkter spesielt tilpasset landbasert oppdrett, forteller han.

- I dag leverer vi rogn til denne type systemer over hele verden. Selskapene som driver fullsyklus landbasert produksjon stiller krav om leveranser hver eneste måned i året, med de høyeste krav til biosikkerhet, og det er vi stolte over å klare å etterfølge, avslutter Jónasson.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse