Gå til innhold
Annonse

Skretting planlegger å legge ned fôrfabrikk i Storbritannia

Skretting melder at de legger ned fôrfabrikk i Storbritannia grunnet overkapasitet. Foto: Skretting.
Skretting melder at de legger ned fôrfabrikk i Storbritannia grunnet overkapasitet. Foto: Skretting.

Skretting planlegger å opphøre produksjon i Storbritannia på grunn av overkapasitet på markedet.

Annonse

Selskapet kunngjorde i dag at de har startet en konsultasjonsprosess med ansatte med sikte på å opphøre produksjonen i Storbritannia i slutten av april 2019. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.  

Målet med dette er å redusere overkapasiteten i et høyt konkurransedyktige markedet og bedre utnytte selskapets eksisterende produksjonsanlegg i Europa. Selskapet har ingen planer om å stoppe produksjonen i andre markeder.  

- Dessverre opplever vi uholdbare markedsforhold i Storbritannia. Med et nytt stort fôranlegg som blir operativt i Skottland tidlig i 2019, forventes den totale fôrkapasiteten i regionen å overstige det totale markedet med mer enn 50%. Dette reduserer prisene, noe som fører til et uholdbart kommersielt miljø, sier Therese Log Bergjord, administrerende direktør i Skretting.

Skretting har derfor tatt beslutningen om å begynne å konsultere med sine ansatte om å opphøre fôrproduksjon i Storbritannia.

Selskapet melder at de vil fortsette å levere til det britiske markedet der det er økonomisk levedyktig.

100 ansatte kan bli berørt

- Dette er en tøff beslutning for Skrettings ledergruppe og eier, Nutreco, som vurderer konsekvensene for våre lokale ansatte og partnere. I den foreslåtte planen vil alle lokasjoner, inkludert to produksjonssteder, stenges ned, og rundt 100 ansatte kan bli overflødige. Først og fremst konsentrerer vi oss nå om å finne gode løsninger med våre ansatte, kunder, leverandører og partnere i Storbritannia, sier Log Bergjord.

Mens Skretting opplever regionale markedsutfordringer i Storbritannia, driver selskapet ytterligere utvidelse av den globale havbruksnæringen fra sin virksomhet i 19 land på tvers av alle kontinenter.

- Akvakultur er en stadig viktigere og attraktiv løsning for å møte den voksende etterspørsel etter sunn mat, sier Log Bergjord.

Selskapet opplyser videre at de er forberedt på å ta tøffe beslutninger for å sikre tilstrekkelig lønnsomhet for å finansiere sin fremtid og for en fortsatt bærekraftig utvikling av akvakulturindustrien, sier Log Bergjord.

 

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse