Forskningsrådet bevilger 180 millioner til 38 nye prosjekter

Programstyret i HAVBRUK2 ha bevilget vel 180 millioner kroner i støtte til 38 nye prosjekter som settes i gang i 2017. Målet er ny kunnskap for å utvikle en bærekraftig havbruksnæring, skriver de i  en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Blant de 38 innvilgede prosjektene er det 18 forskerprosjekter, 4 innovasjonsprosjekter i næringslivet, 5 postdoktorstipendier og 11 internasjonale prosjekter (prosjektetableringsstøtte, utenlands- og gjesteforskerstipend).

Til behandling forelå 99 søknader som kom inn til fristen 7. september. Av disse var 70 søknader om forskerprosjekter. I tillegg behandlet styret 24 søknader til den åpne utlysningen av innovasjonsprosjekter i næringslivet som haddel frist 12. oktober.

Den vitenskapelige kvaliteten på søknadene om forskerprosjekter er vurdert i paneler av internasjonale fageksperter. Fagpanelenes vurdering ligger til grunn for innstillingen til programstyret som foretar endelig beslutning om hvilke - og hvor mange - prosjekter som får støtte. Søknadene er gruppert etter temaene i utlysningen, slik at søknader om f.eks. havbruksteknologi ikke konkurrerer med søknader innenfor samfunnsvitenskap eller frisk fisk.

- Til alle temaene var det flere gode søknader som konkurrerte om bevilgning. Størst var konkurransen mellom de 24 søknadene innenfor temaet frisk fisk der mange søknader var vurdert til topp karakter. Det var svært høy kvalitet også på søknader til andre temaer, ikke minst fôr/ernæring, skriver Forskningsrådet.

For å kunne innvilge noen flere av de mange gode søknadene, økte programstyret den økonomiske rammen for utlysningen noe. Det gjelder blant annet for temaene frisk fisk og produksjonsbiologi.