Gå til innhold
Norgeskjell har fått ny båt til 6,5 millioner kroner. Foto: Norgeskjell AS.
Norgeskjell har fått ny båt til 6,5 millioner kroner. Foto: Norgeskjell AS.

Norgeskjell AS har denne uken fått overlevert ny båt fra Sletta Verft AS til selskapets avdeling i Åfjord. Båten «MS Tørhaug», skal benyttes i forbindelse med selskapets dyrking av blåskjell.

Daglig leder Ole Andre Nilsen i Norgeskjell AS forteller i en pressemelding at investeringen på kr. 6,5 millioner er et viktig grep for å befeste selskapets posisjon i sjømatmarkedet, og at det vil gi de ansatte helt nye arbeidsforhold når det gjelder drift, komfort og sikkerhet.

Flere investeringer

Nilsen opplyser videre at dette er det første nybygget i selskapets historie, og dermed en viktig milepæl i den videre utviklingen.

- Investeringen er et ledd i selskapet strategi mot å få økt produksjonen av blåskjell til 2 000 tonn årlig og en del av selskapets investeringsplan på 20 millioner i 2019. I tillegg har selskapet ytterligere planer for investeringer de nærmeste årene for å nå produksjonsmålet, skriver selskapet.

Norgeskjell AS sin nye båt  «MS Tørhaug».  Foto: Norgeskjell AS.
Norgeskjell AS sin nye båt «MS Tørhaug». Foto: Norgeskjell AS.

Fornøyd med arbeidet

Båten er ifølge selskapet bygget av Sletta Verft AS på Mjosundet i Aure kommune og er selskapets bygg nr. 178 og er 11,35m * 4,7m. Båten er en katamaran bygget i aluminium og et utstyrt med 2 motorer fra Nogva/John Deere på 200 HK.

- Båten er i tillegg utstyret spesielt for drift av blåskjellanlegg, og er bygget med tanke på å gi mannskapet best mulige arbeidsforhold og sikkerhet. For Sletta Verft AS er dette den første båten de har bygget for blåskjellnæringen, forteller de videre.

Nilsen forteller også at Norgeskjell AS er svært godt fornøyd med det arbeidet Sletta Verft AS har utført og det samarbeidet man har hatt med verftet i byggeperioden

Nytt segment

- «MS Tørhaug» er den første båten de bygger for blåskjellnæringen, og de håper med dette å få en posisjon innenfor et nytt segment. Sletta er videre godt fornøy med fartøyet og byggeprosessen sammen med Norgeskjell AS, og håper selskapet får en båt som svarer til forventningen, forteller Kåre Sletta fra Sletta Verft AS.

Norgeskjell AS forteller at de har hovedkontor i Åfjord, og drifter 35 blåskjellkonsesjoner i Trøndelag og på Helgeland. Norgeskjell AS er også  produsent av blåskjell og leverer i dag skjell i hele Norge og har en økende eksportandel.

Har du en sak du
vil tipse oss om?