Kvarøy Fiskeoppdretts nye fôrflåte på vei nordover. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Fra Bergen til Kvarøy i 3 knop

Kvarøy Fiskeoppdrett på Helgeland kan i neste uke hilse velkommen sin nye fôrflåte fra Marine Construction i Bergen som nå er på vei nordover.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flåten som nå er på vei nordover skal til oppdrettsselskapet Kvarøy Fiskeoppdrett, og er levert av Marine Construction fra Bergen.

Daglig leder Alf-Gøran Knutsen sier til kyst.no at dette er flåte nummer tre i rekken for de, og opplyser at den skal plasseres på lokaliteten Selsøyvær i Nordland.

- Vi er opptatt av kvalitet og har derfor valgt å gå over til betongflåter. Denne fôrflåten gir oss større plass og vi er fornøyde med de tidligere flåtene av denne typen.

Vil ha en fjerde flåte

Knutsen sier de nå er i dialog med Marine Construction om bygging av en fjerde flåte.

Alf-Gøran Knutsen, daglig leder sier de er glad for å få nok en betongflåte levert av Marine Constructions. Foto: Kvarøy Fiskeoppdrett

- Vi ønsker å bytte ut alle flåtene våre til betongflåter. Så nå er er det kun den fjerde og resterende flåten som ikke har dette per i dag. Vi mener betongflåter er bedre for vårt behov. 

Dåp av flåten sier Kvarøy-sjefen vil skje etterhvert, men påpeker at de vil prioritere å få den i gang på lokalitet.

Går i 3 knop nordover

Flåten slepes av «Abramis», ett av fartøyene i flåten til Trondhjem Buksér AS som har totalt fire taubåter. «Abramis» har en trekk-kraft på 32 tonn.

- Det går med rundt 3 knops fart nordover, sier daglig leder i Trondhjem Buksér AS, Paul Myhre til kyst.no.

Han forteller at selskapet har stadig flere oppdrag der slep av arbeidsplattformer og fôrflåter til oppdrettsnæringen står på programmet.

- Og disse flåtene blir jo bare mer og mer avanserte og velutstyrte, legger han til

Vil du følge slepet på vei nordover, se AIS her