Grieg Seafood oppfordrer norske og internasjonale selskaper til å delta i dugnaden for å stoppe avskogingen i Brasilianske Cerradoen Foto: Tommy Ellingsen

Grieg Seafood ønsker å stoppe avskogingen i Brasil

Selskapet inviterer andre norske bedrifter med i en dugnad for å stoppe soya-relatert avskogingen av Cerradoen i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De skriver videre i pressemeldingen at de og Tesco og Nutreco allerede forpliktet seg til å bidra de neste fem årene med midler. Midlene skal gå til soyabønder i Cerradoen og være et finansielt insentiv til å beskytte skogen og heller utvikle soyanæringen på eksisterende jordbruksområder. 

—­Selv om soyaen vi bruker i vårt laksefôr er sertifisert og avskogingsfri i seg selv, gir denne innsamlingsaksjonen oss en mulighet til å påvirke hele industrien lenger bak i verdikjeden. Tanken er at selskaper med brasiliansk soya i sin verdikjede bidrar finansielt, sier Andreas Kvame, konsernsjef i Grieg Seafood.

Far fått millioner

Videre forteller selskapet i meldingen at de oppfordrer norske og internasjonale selskaper, innenfor og utenfor havbruksnærigen til å delta.

I meldingen blir deltakere også oppfordret til å ivareta hensyn som størrelsen på eget soyaavtrykk. Grieg Seafood vil bidra med 2 amerikanske dollar per tonn soya selskapet bruker i sitt fiskefôr i fem år. I tillegg til næringslivet inviteres også stiftelser og myndigheter til å støtte initiativet økonomisk.

Så langt er ca 15 millioner USD samlet inn.