Gå til innhold
Annonse
Artic Shipping-direktør Ove Vilnes (i midten) signerer ny kontrakt med Leif Gjelseth (t.v) og Arnfinn Hide fra Havyard MMC. Foto: Havyard MMC AS.
Artic Shipping-direktør Ove Vilnes (i midten) signerer ny kontrakt med Leif Gjelseth (t.v) og Arnfinn Hide fra Havyard MMC. Foto: Havyard MMC AS.

Havyard MMC AS har inngått kontrakt for levering av utstyr til en ny brønnbåt som Artic Shipping skal levere til DESS Aqua.

Annonse

Dette blir båt nummer to i en opprinnelig kontrakt på fire fartøy, der første båt skal leveres i slutten av 2017, og nummer to skal leveres i april 2018. Kontraktsverdien er nær 60 millioner kroner, kommer det frem i en pressemelding.

Sluttkjøper har opsjon på leveranse av de to siste båtene i serien.

MMC leverer en komplett pakke for fiskehandtering til fartøyet, som har to fisketanker på tilsammen 3000 m3. Dette innebærer laste- og lossesystemet som foregår med undertrykk og overtrykk i fisketankene, samt skyveskott som fører fisken mot losseledningene. Fisketellere, vakuumpumpe, to sorteringsmaskiner, sirkulasjonssystemet for vann i fisketankene, vannbehandling og automatisk vaskeanlegg inngår også i leveransen.

MMC står for totalprosjektering av fiskeanlegget, og har utviklet et fullintegrert høynivå kontroll-system for automatisk styring og overvåkning. Hele anlegget kan opereres fra dedikert og brukervennlig kontrollstasjon.

  • Havyard Group ASA er et fullintegrert skipsteknologiselskap innen skipsdesign, skipsbygging, systemleveranser og ettermarked.

    Det er totalt 650 ansatte i konsernet.

    Hovedkontoret til Havyard Group er lokalisert i Fosnavåg i Møre og Romsdal. Gruppen har i tillegg kontorer i Polen, Kroatia, Tyrkia, Singapore og Kina.

  • Havyard MMC har hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger på Vigra, Tromsø og Haugesund.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse