Fartøyet «MS Frøysund» omtales som et kinderegg, der AquamarineServices har 76m3 kapasitet fordelt på tre tanker. Alle tanker med oksygenering og overvåkning av diverse verdier som trengs for å trygge fiskevelferden. Foto: AquaMarineService

- Har store planer om flåteutvidelse

AquaMarineService har store planer om å utvide flåten sin, og sier de jobber med flere rensefisk-prosjekter. – Vi skal ikke nødvendigvis finne opp hjulet på nytt, men vi skal la hjulet rulle på en smidigere måte, forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Holand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I dag er det primært vask av nøter som er selve grunnpilaren i AquaMarineService sin inntjening. Foruten dette inspiserer de hva enn det måtte være, samtidig som de fører rensefisk og assisterer under avlusing. 

Selskapet har ROVer som er godkjent fra 300m til 1000m. Alle ROVene deres er utstyrt med posisjonering. 

Daglig leder Bjørn-Gunnar Holand forteller til Kyst.no at de per idag har 2 båter. En hurtiggående ROV-båt og en enkeltskrog 50-fots servicebåt.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Holand sier de har mange spennende prosjekter på gang i 2019, deriblant innenfor rensefisk. Foto: Privat.

- Vi har store planer for flåteutvidelse og jobber med flere kontrakter. Noe som vi ser på som helt essensielt for å satse videre. Jeg har troen på vår filosofi og vi har et stort nettverk innenfor oppdrett. Nå etterhvert i hele Norge, slår han fast.

Holand forteller at 2018 var på mange måter et lærerikt, vanskelig og fint år.

- Man lærer hele veien og setter pris de kundene og oppdrag man har. 

Hjelper til på avlusning

2019 sier han har foreløpig startet bedre enn fjoråret, og Holand mener det blir et spennende år. Nå vil selskapet utvide flåten sin.

- Målet vårt er i alle fall to båter til i løpet av andre-tredje kvartal 2019. Vi har flere båter på hånda som gjør at vi kommer inn på ankerhåndteringsbiten også. Vi blir mer fleksibel og kan med disse investeringene være en helhetlig leverandør.

ROVer gir selskapet god kontroll på avlusningsoperasjoner. Foto: AquaMarineService

Når det gjelder avlusing, så har selskapet en støttebåt som hele tiden har full kontroll på operasjonen ved hjelp av en av deres ROVer. 

- Det være seg stress hos fisk, hull i not eller andre utfordringer som man ikke har kontroll på uten ROV, legger han til.

Selskapet har også inspeksjon av nøter for å sjekke at alt ser bra ut i not i forhold til oppdrag. 

Løsningen for rensefisk

AquaMarineService jobber for tiden med noen spennende prosjekter, spesielt innenfor rensefisk. Holand mener det er mye å hente innen fiskevelferd og gjenbruk.

- Her kjører vi allerede noen prosjekt sammen med oppdretter og en forskningsinstitusjon. Vi skal ikke nødvendigvis finne opp hjulet på nytt, men vi skal la hjulet rulle på en smidigere måte, forteller han.

Målet til selskapet er å skaffe seg to båter til i løpet av 2-3 kvartal 2019. Foto: AquaMarineService

Han mener deres måte å behandle rensefisk på vil være svært innovativt og kostnadsbesparende for oppdretter. Selskapet ønsker å sette fiskevelferden til laksen- og rensefisken i høysetet. 

- Metoden vår for å fange tilbake rensefisk vil være svært effektiv og ha fullt fokus på fiskevelferd. Denne kombinasjonen er ellers svært vanskelig, men vi tror vi har løsningen. 

Delene de trenger er bestilt og selskapet antar at de skal teste dette allerede i neste uke, kan han avsløre. 

AquaMarineService er for tiden syv ansatte, og de vurderer fortløpende flere ansettelser dersom personene skulle være interessant for selskapet.