Gå til innhold
Annonse
"MS Louise" er klassifisert for fartsområde 5 – Liten kystfart. Foto: Akvaplan-niva

På grunn av deres egen eminente feltbåt så har det vært mulig for Akvaplan-niva å holde opp feltaktivitet i korona-tiden. 

Annonse

"MS Louise" er en 12 meters båt utstyrt for prøvetaking og håndtering av utstyr. Båten har 2 linehalere (300 kg kapasitet) og nokk (1 tonn kapasitet). Båten er innredet med vaskestasjon for bunnprøver. "MS Louise" har videre en DP (dynamisk posisjonering) som holder båten i fast posisjon under prøvetaking.

- Dette bidrar til å effektivisere arbeidet om bord. "MS Louise" har tilstrekkelig dekksplass og løfteutstyr som bidrar til at båten kan fungere som en plattform for eksempelvis ROV-undersøkelse og bunnkartlegging, skriver Akvaplan-niva i en pressemelding.

Høy marsjfart

Fartøyet har høy marsjfart (28) knop), og også effektiviserer gjennomføring av oppdrag og gir båten en meget god rekkevidde. "MS Louise" er klassifisert for fartsområde 5 – Liten kystfart. Dette betyr at båten kan nå alle lokaliteter som ligger innenfor 20 nautiske mil fra grunnlinjen, i praksis vil dette si at fartøyet er godkjent for bruk på alle dagens lokaliteter for oppdrett langs norskekysten. Båten er utstyrt med påkrevet sikkerhetsutstyr og navigasjonsmidler, og føres av personell med de nødvendige kvalifikasjoner. 

Under dekk finner man 2 Iveco motorer med 430 hk og et toalett med waterjet system. ROV som anvendes på fartøyet er en "Argus Mini" og ekoloddet som tas i bruk til bunnkartlegging er "Kongsberg EM2040P MKII".

Se video av feltarbeidet her.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse