Gå til innhold
Annonse
Her kan man se de to anleggene like ved siden av hverandre, hvor det nå er påvist ILA. Foto: Barentswatch.
Her kan man se de to anleggene like ved siden av hverandre, hvor det nå er påvist ILA. Foto: Barentswatch.

Det er påvist ILA ved Marine Harvest lokalitetene Breivika og Breivika S i Nordland. Oppdrettsselskapet sier til Kyst.no at de har slaktet ut store deler av fisken. 

Annonse

Mattilsynet mottok 28. juni varsel om mistanke om ILA på lokalitetene Breivika og Breivika S  i Dønna kommune i Nordland fylke. 

Mistanken er bygget på laboratorieanalyser og obduksjonsfunn som ble gjort den 2.juli. Lokalitetene ligger i kort avstand av hverandre, og begge tilhører Marine Harvest. 

Lokalitetene deler fortøyning, og mistanken som nå har blitt påvist gjaldt dermed begge de nevnte anleggene, melder Mattilsynet. 

Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i  Marine Harvest sier de jobber med å slakte ut all fisken på lokalitetene. Foto: CF Wesenberg.
Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Marine Harvest sier de jobber med å slakte ut all fisken på lokalitetene. Foto: CF Wesenberg.

3 merder med fisk gjenstår

Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Marine Harvest sier til Kyst.no at de hadde Mattilsynet på inspeksjon mandag 2.juli, og fikk i går bekreftet ILA på fisken. 

- Etter at vi fattet mistanke om sykdommen i slutten av juni, har vi selvsagt, sammen med Mattilsynet, iverksatt tiltak for å hindre smittespredning fra anleggene. Det gjenstår nå fisk i 3 av 11 merder på anleggene, og de resterende 260 000 fiskene skal være ferdig slaktet innen 18.juli, opplyser Bolstad.

- Vi jobber fremdeles med å finne ut hvordan fisken har blitt smittet, og dette arbeidet forsetter sammen med Mattilsynet, legger han til. 

I fjor var det 13 oppdrettsanlegg i Norge som fikk påviste tilfeller av ILA, og i år er det så langt bekreftet at syv lokaliteter har virussykdommen. 

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse