Gå til innhold
Annonse
Aslak Berge
Aslak Berge

Pressens Faglige Utvalg (PFU) frikjente nettstedet Ilaks.no på alle punkter i saken med forskeren, Anne-Lise Bjørke Monsen.

Annonse

Øyvind Sjøthun Røen

Tidligere i dag ble det offentliggjort at forskeren Anne-Lise Bjørke Monsen har valgt å melde inn havbruksnettstedet, Ilaks.no til Pressens Faglige Utvalg.

Bjørke Monsen opptok store deler av nyhetsbildet i sommer da hun figurerte på førstesiden av VG med en anmodning om at barn og gravide bør styre unna oppdrettslaks. Overskriften startet det som skulle være en flere uker lang debatt og det ble drevet brannslukning fra flere kanter innad havbruksnæringen.

Les også: Leger og professorer: - Barn og gravide bør ikke spise oppdrettslaks

Les også: Ilaks innklaget til PFU av forsker

I anledning oppslaget til VG skrev redaktør i Ilaks.no, Aslak Berge en sak om Bjørke Monsens engasjement på Facebook. Bjørke Monsen mente denne saken skapte et ensidig bilde av henne og klaget også inn Berge på bakgrunn av tilsvarsregelen.

Klagen ble behandlet i dag og der ble det klart at Ilaks ble frikjent på alle punkter.

- Etter en samlet vurdering finner utvalget at ilaks.no ikke har brutt god presseskikk.» PFUs konklusjon i sak 215/13, skriver generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Stavrum på sin Twitter-konto.

- Fullstendig grunnløs

Berge selv hadde følgende kommentar til Norsk Fiskeoppdrett / kyst.no etter at frifinnelsen ble klar i dag ettermiddag.

- Jeg er tilfreds med at PFU deler mitt syn på denne saken. Bjørke Monsens klage var fullstendig grunnløs, og det er bra at PFU viser at listen må legges høyere for de som søker å kneble pressen, sier Berge til kyst.no.

Les også: - Næringen har et omdømmeproblem

Annonse