Et av skipene som er under bygging i Tyrkia Illustrasjon: Salt Ship Design

Inngår syvårskontrakt på charter av brønnbåter

Dess Akvakultur og Marine Harvest har inngått en syv år lang charterkontrakt på to brønnbåter. Det melder Solstad Farstad i en børsmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Solstad Farstad eier 50% av Dess Akvakultur Shipping.

De nye fartøyene vil ha en kapasitet på 3.500m3, og være søsterbåter av de to brønnbåtene som allerede er under bygging ved det tyrkiske verftet Sefine. I følge børsmeldingen skal de to skipene leveres i første og andre kvartal i 2020.  Det er også en opsjon på ytterligere to fartøyer.

Båtene er designet av SALT Ship Design og Cflow.

I samme børsmelding melder DESS Akvakultur at de har inngått en tiårig kontrakt for tre fartøyer i Skottland. De tre skal bygges ved det nederlandske verftet Niestern Sander Scheepsbouw BV. Skipene er ventet levert i første halvdel av 2019, og går straks inn i sine langsiktige kontrakter med Marine Harvest.

Selskapet har nå seks brønnbåter, ett slakteskip og tre servicefartøy, totalt 10, under bygging. Alle nybyggene er sikret langtidskontrakter når de leveres fra verftene.

 – Vi er veldig fornøyd med utviklingen innen akvakultursegmentet, og disse siste tilskuddene til byggeprogrammet og ordrereserven. Vi ser nå frem til å ta imot det første fartøyet i løpet av andre kvartal i år, sier Jon Arne Gummedal i DESS Akvakultur.