Gå til innhold
Annonse

Kan overvåke fiskevelferd og tilvekst på en ny måte

Foto: Stingray
Foto: Stingray

På hundrevis av lasernoder hos oppdrettskunder langs hele kysten vil det nå være mulig å overvåke både fiskevelferd og tilvekst på en ny måte.

Annonse

Stingray Marine Solutions AS avholdt den 31. oktober sin årlige samling for oppdrettere på The Mini Bottle Gallery i Oslo. FremtidsTinget 2019 bød på en rekke nyskapende applikasjoner og tjenester for undervannskunnskap i næringen.

- Det var flere oppdrettere som uttrykte betydelig begeistring for mange av disse funksjonene som allerede er rullet ut eller vil åpnes for brukerne i inneværende kvartal, forklarer daglig leder John Arne Breivik.

Selskapet fikk gjennom en hel dag presentere planer for tiden fremover, resultater og utvikling med de eksisterende tjenestene for laseravlusing og bildebasert lusetelling. Disse kommer nå under samleparaplyen Stingray Lusekontroll. Den følger heretter med som programpakke på alle lasernodene.

Nylanseringene med deteksjon av sårskader, deteksjon av kjønnsmodning på fisken, svømmehastighet og vekstberegninger for løpende tilvekstmålinger er nyskapende og vil gi en betydelig merverdi for Stingray sine kunder.

- Vi var spente på tilbakemeldingen fra deltakerne og det føles utrolig godt med spontan applaus fra oppdretterne til Team Stingray når vi vet hvor mye tanker, tid og investeringer som er gjort i programvareutviklingen, påpeker den stolte Software-sjefen Espen Børrud.

Oppdaterer

Applikasjonene innenfor diagnose og biometri samles under kategorien Stingray Produksjonskontroll. Dette er tilgjengelig ved oppdateringer som kan gjøres på alle eksisterende lasernoder som er i merder langs kysten.

- Tesla gjorde nylig en oppdatering tilgjengelig i sine biler som vil gi bilene deres opptil 5% ekstra kjørelengde uten behov for ny maskinvare. Uten sammenligning for øvrig, men om vi skal ta den analogien vil vi nok måtte si at våre lasernoder med dette er blitt mange ganger mer avanserte, avslutter Breivik.

Stingray mener de har med denne siste tids utvikling og disse nylanseringene nok en gang synliggjort at norsk havbruksteknologi er verdensledende og at selskapet leder an med stadig nye viktige innovasjoner.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse