Gå til innhold
Illustrasjonsfoto: Norsk Sjømat AS.
Illustrasjonsfoto: Norsk Sjømat AS.

Daglig leder Per Magne Grøndahl i Norsk Sjømat vil klage på avslaget om utviklingstillatelse.

I Stordal skulle gamle møbelfabikker fylles med laks og ørret, som skulle gitt 50 arbeidsplasser, dersom Norsk Sjømat fikk innvilget deres søknad for utviklingstillatelser, melder Sunnmørsposten.

Så ga fiskeridirektoratet avslag på Norsk Sjømat Oppdretts sitt EnviroFjord-konsept, der det ble søkt om fire utviklingstillatelser. De skulle benytte deres forflytningssystem for fisk med integrert avlusning ved hjelp av varmluft eller damp, og så kjent som "Whooshh-systemet".

- Vi vil anke, sier daglig leder Per Magne Grøndahl i Norsk Sjømat til Sunnmørsposten.

Prosjektet skulle gå i samarbeid med AquaGen, SeaSide og Optimar Stette. Det involverte også å bygge ut et kelkkeri for rogn, et stort fôringanleggi  ferskvann og et oppvarmet sjøvannsanlegg. I det anlegget skulle fisken vokse seg til en kilo.

"Etter Fiskeridirektoratets vurdering mangler det omsøkte konseptet, i likhet med behandlingsflåten Helixir, en tilstrekkelig nær tilknytning til produksjonsenheten og selve produksjonen av fisk til å omfattes av formålet med utviklingstillatelser", stod det blant annet i avslaget.

Norsk Sjømat Oppdrett er et heleid datterselskap av foredlingselskapet Norsk Sjømat Holding, som er eid av Per Magne Grøndahl og Bjarte Tunold, som har 50 % hver.

Har du en sak du
vil tipse oss om?