"Ronja Ocean" døpes i Ålesund lørdag 4.mars. Foto: Uavpic.com

Kleven leverer sin første brønnbåt

Snart er det duket for dåp av «Ronja Ocean» i Ålesund. Fartøyet er Kleven Group sin første brønnbåt, og skal overleveres til Sølvtrans fra Myklebust Verft i midten av mars.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Brønnbåten er bygget ved Myklebust Verft i Gursken i Sande kommune. Verftet er en del av Kleven Group, som også eier Kleven Shipyard.

– Det blir dåp lørdag fjerde mars, og så blir det formell overlevering mer mot midten av måneden, sier Hans Kristian Opsal, plassjef ved Myklebust Verft til skipsrevyen.no.

Båtens gudmor blir Lisbeth Berg-Hansen, opplyser Roger Halsebakk, administrerende direktør i Sølvtrans. Når båten er overlevert skal den inn på en femårig kontrakt med Oppdretternes Miljøservice, en avtale som ble undertegnet i fjor høst.  

500 tonn levende fisk

Det tilnærmet 80 meter lange fartøyet er av Rolls-Royce NVC 387-design, og har en brønnkapasitet på 3200 kubikk, som kan frakte cirka 500 tonn levende fisk.

Rolls-Royce leverer også en utstyrspakke bestående av blant annet thrustere, automasjonsanlegg og vinsj, mend fiskehåndteringsutstyret er levert av MMC.

Enda en båt til Sølvtrans

Myklebust levere sin andre brønnbåt allerede i slutten av september. Også denne til Sølvtrans, som ved overlevering av «Ronja Diamond» vil ha en flåte 23 brønnbåter og telle 350 ansatte.

På spørsmål om Sølvtrans har planer om å utvide flåten ytterligere i nærmeste fremtid, svarer Halsebakk:

- Vi håper å få til flere nybygg, men har ingen konkrete planer utover det vi allerede har på gang.