FrioNordica og Kuldeteknisk slår seg sammen. Avbildet ser du Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning t.v og Per Johansen i FriNordica. Foto: Helge Martin Markussen/Skipsrevyen.no.

Kuldeteknisk og FrioNordica går sammen

Nor-Fishing: Perfect Temperature Group AS (PTG) har inngått avtale om kjøp av FrioNordica, og samler eierskapet til FrioNordica og Kuldeteknisk i ett nytt konsern.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det kom frem på en pressekonferanse på Nor-Fishing tirsdag.

FrioNordica er en stor produsent av kjølesystemer, forteller Per Johansen, salgsdirektør i FrioNordica til Kyst.no.

Johansen mener de allerede er godt inne på markedet, men at de nå er en komplett leverandør og har et større produktsekter. 

Martin Schjølberg, administerende direktør i Kuldeteknisk AS sier til Kyst.no at det som er spennende er de utviklingsmulighetene disse to selskapene har.

- Vi har tidligere gjort dette på hver vår kant, men nå slår vi oss ilag, og vi knytter utviklingsmiljøene bedre sammen. Vi er helt overbevist om at resultatet av sammenslåingen vil bli enda bedre produkter, sier han videre. 

Å øke kvaliteten på sluttkundens produkt påpeker han er viktig. 

Perfect Temperature Group:

  • FrioNordica sitt hovedkontor og produksjon ligger i Malmefjorden nord for Molde, med avdeling i Grimstad og datterselskap i Chile. Mens Kuldeteknisk er et serviceselskap på kuldeinstallasjoner Nord-Norges, og er leverandør av kjøle- og fryseløsninger for industri og marin virksomhet.
  • PTG eier i dag Tromsø-selskapet Kuldeteknisk, en av landets største kuldeentreprenører. Tidligere i år gikk PTG inn som medeier i Kjøleservice Helgeland AS og etablerte Kuldeteknisk Vest AS i Bergen.

Brennhett sjømatmarked

Fra talerstolen på pressekonferansen sa Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning som er hovedaksjonær i PTG fra talerstolen at verdensbefolkningen øker, og behovet for sunne proteiner driver et stadig mer brennhett sjømatmarked.

- Det fører med seg et økende behov for effektive kjøle- og fryseløsninger både på land og til havs. Sammen med FrioNordica blir vi en komplett og uavhengig leverandør med fokus på miljøvennlige løsninger, sa han.  

Det var mange som var kommet for å høre på nyheten til FrioNordica og Kuldeteknisk på Nor-Fishing-messen. Foto: Helge Martin Markussen.

I en pressemelding skriver selskapene at Kuldeteknisk er kjent for sine SeaCool RSW-anlegg og SuperFreeze fryseanlegg. Med Frionordica sine RSW-anlegg opp til 2500 kW, varmepumper og Finsam is-systemer, representerer PTG et komplett produktsortiment innenfor kjøl, frys og varmepumper.

De påpeker også at Akvakultur-industrien er inne i en svært ekspansiv periode, men er avhengig av nye teknologiske løsninger som ivaretar fiskevelferd, helse og kvalitet for å kunne bygge ytterligere kapasitet.